Посланици завршили рад, наставак у уторак

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије завршили су данас рад, а расправу о владином извештају о безбедносној ситуацији након два масовна убиства у Србији наставиће у уторак.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Пред посланицима су четири тачке дневног реда, а поред владиног извештаја о безбедносној ситуацији, парламентарци ће наредних дана расправљати и о извештају РЕМ-а, који је већ усвојио Одбор за културу и информисање, формирању Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности које су довеле до трагедија, као и о изгласавању неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

Седници су и данас присуствовали премијерка Ана Брнабић, министри Братислав Гашић, Даница Грујичић, Дарија Кисић и Маја Поповић.

Седница је почела јуче у 15 часова, а посланици су још увек на првој тачки дневног реда.

О свакој тачки се води појединачна расправа.

Брнабић је данас поручила да ће у скупштини бити колико год је потребно како би разговарала са посланицима о значајним темама.

Шефови посланичких група Демократске странке и "Морамо-Заједно" Зоран Лутовац и Небојша Зеленовић рекли су данас да напуштају данашње заседање, али у поподневном делу седницу, након те одлуке, у сали је остао заменик шефа посланичке групе "Морамо-Заједно" Александар Јовановић Ћута који је полемисао са Брнабић и Гашићем.

Председник парламента Владимир Орлић је констатовао да је опозиција тражила седницу Скупштине Србије о темама које су пред посланицима, а да шефови опозиционих посланичких група нису ни гласали за дневни ред, док је део опозиционих посланика чак и напустио заседање, наводећи да то говори о њиховом односу и поштовању према теми.

Наставак седнице је у уторак у 10 часова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести