Посмртни остаци Петровића предати представницима Србије

МЕРДАРЕ: Посмртни остаци брачног пара Раде и Миће Петровић из Ђаковице, отетих 1999. године на Косову и Метохији, а потом и убијених, предати су представницима Владе Србије, на административном прелазу Мердаре.
merdare
Фото: Tanjug (C. Vitorović, arhiva)

Посмртни остаци брачног пара Петровић, који су предати представницима Владе Србије по жељи породице, пронађени су у околини Ђаковице, и утврђено је да је смрт настала насилно, односно егзекуцијом.

Према информацијама које ми имамо, у непосредној близини локације ''бункер'' била су три логора. У ''Вирџинији'', у ''Ауто-мото савезу'' и у ''Металику''. Имамо још један број несталих лица која су извесно била тамо. Има још костију које ће бити идентификоване, изјавио је новинарима председник владине Комисије за нестала лица Вељко Одаловић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић истакао је да Србија неће одустати од потраге за свим особама несталим током сукоба у нашој јужној покрајини.

Трудућемо се да извршимо притиске свуда где можемо, инсистираћемо да се до краја расветле сви злочини и инсистираћемо да нам се што пре каже где су сви наши нестали, рекао је Јовић.

На истој локацији где су пронађени остаци брачног пара Петровић, пронађена су и тела петочлане породице Шутаковић: супружника Ђорђа и Даринке и њихова три малолетна сина, а њихови остаци биће предати породици 10. септембра на прелазу Кула, према Црној Гори.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести