Представници Форин офиса и парламента ВБ у септембру у Србији

БЕОГРАД: На састанку председнице Владе Ане Брнабић и амбасадора Велике Британије Дениса Кифа данас је речено да ће унапређењу односа две земље допринети посете сталног подсекретара Форин офиса Сајмон Мек Доналда Београду 11. и 12. септембра и посета делегације Дома лордова британског парламента крајем септембра. 
Denis Kif i Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Премијерка Брнабић захвалила се амбасадору на подршци Велике Британије пројектима које спроводи Влада Србије, а тичу се модернизације и повећања ефикасности државне управе и стварања окружења за пружање електронских услуга грађанима и привреди од стране јавних службеника. 

На овим пројектима Влада Велике Британије већ пружа подршку Србији кроз Фонд за добру управу, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.Амбасадор Киф изразио је задоволство што ће Велика Британија бити домаћин Самита о Западном Балкану који ће бити одржан у Лондону током 2018. године. 

На састанку је речено да ће унапређењу односа две земле допринети предстојеће посете сталног подсекретара Форин офиса Сајмон Мек Доналда Београду 11. и 12. септембра, као и посета делегације Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства Србији крајем септембра. 

Премијерка Брнабић захвалила је амбасадору Кифу на подршци Велике Британије у областима владавине права и стабилности региона Западног Балкана, и истакла да су заједно са фискалном консолидацијом ово важна питања за Србију.На састанку је било речи о ефектима Брегзита и билатералној сарадњи две земље током и након иступања Велике Британије из Европске уније.

Брнабић је саопштила да је за Владу Србије, и за њу лично, веома важно даље спровођење реформи, унапређење система образовања у Србији, као и успостављање електронске управе у њеном пуном капацитету, уз оснаживање ИТ сектора.Истакнут је значај јубилеја, 180 година од успостављања дипломатских односа, који се ове године, у обе земље обележава низом манифестација, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести