Сања Драшко упитала Борислава Новаковића притиска ли медије који не мисле као он?

Шефица одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Новог Сада и чланица Градског одбора СНС Сања Драшко јуче је одржала конференцију за медије у близини просторија Народне странке, у Улици краља Александра у Новом Саду да би, како је казала, подсетила да је прошло 22 дана од кад је на том месту потпредседнику Народне странке Бориславу Новаковићу поставила два питања: да ли је истина  да му је викендицу опремио Душан Боровица, његов пајтос из афере “Булевар Европе” и да ли је истина да му је стан, у вредности од неколико десетина хиљада евра, уредила фирма Горана Елезовића.
sns1
Фото: Дневник (В. Фифа)

- Новосадска јавност одговоре на та питања до данас није добила. Новаковић је изузетно “заузет” глуматањем на перформансима, јер научиће марксиста, односно преквалификовани социолог, и глуму само да не мора Новосађанима да каже истину - истакла је Сања Драшко.

Према њеним речима Новаковић је “поред редовног лагања завршио и нову дисциплину, па у последње време притиска медије, портал “Нс уживо” конкретно”.

- Није се десило да назови политичар и политичка организација испред медијске куће прави перформанс - подсетила је Сања Драшко. - То јутро је освану и графит на просторијама портала: “СНС уживо бедници, дани су вам одбројани”. Потом, пошто се Новаковић предомислио, послао је своје активисте да одрже перформанс и развуку натпис на банеру “СНС уживо”. Нека грађани сами закључе ко је творац тог графита, а притом је људе чији посао да прекрече тај графит неко вређао и псовао.


Свакодневни перформанси његових активиста

Сања Драшко се дотакла и како је казала “нових информација, злоупотреба и измишљотина” у вези с будућим уређењем приобаља у Новом Сау.

- Акт о коме причамо још увек није донесен али то не спречава Новаковића да искаже своју тобоже бригу за биодиверзитет, па сам припремила фотографије како бих доказала колико је лицимерна његова брига - појаснила је Сања Драшко. - Борислав Новаковић изводи перформансе готово сваки дан. Тако је на Шодрошу пре неколико дана одржао перформанс на коме је била групица активиста која је дошла с великим бројем аутомобила и практично окупирала и изгазила све зелене површине. Претпоставићемо да је то само привидна брига о акту који још увек није у процедури јавне расправе.


Сања Драшко упутила је Новаковићу и овог пута неколико питања.

- Да ли то Борислав Новаковић прави својеврстан медијски линч против свих који не мисле и не пишу како он жели? Да ли учествује у урушавању демократских институција у Републици Србији? Да ли је његова жеља да се наметне исто медијско једноумље које је владало до 2012. године? Питам се због чега новосадска јавност и сва новинска удружења не реагују као када су се други новинари и медији нападали? Питам вас  Бориславе Новаковићу докле ћете бруталним лажима прогонити све који не мисле исто као ви и не пишу оно што се вама допада? -закључила је  она.

С. Ковач

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести