Скупштински Одбор у начелу усвојио Предлог закона о "швајцарцима"

БЕОГРАД: Скупштински одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава усвојио је данас у начелу Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима.
skupstina, tanjug
Фото: Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

У Скупштини Србије сутра почиње расправа о овом закону који се тиче задужених грађана у швајцарским францима.

Одбор је већином гласова данас у начелу усвојио и Предлог закона о давању гаранције Србије у корист три банке, а везано за задуживање "Србија гаса".

Реч је о задуживању "Србија гаса" у висини од 70 милиона евра за финансирање дела гасовода Турског тока кроз Србију.

Такође, у начелу су усвојени и предлози закона о допуни закона о буџетском систему, односно о повећању плата запосленим у предшколским установама и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Француске о активностима Француске агенције за развој и институције PROPARCO у Србији.

У начелу је усвојен и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Rondex Finance о регулисању клиринчког дуга некадашње СФРЈ према Чешкој.

Посланик Срспске радикалне странке Милорад Мирчић замерио је Одбору што су у кратком року сазвали седницу, оцењујући да је потребно више времена да би се анализирала ситуација везана за швајцарски франак и истакао да решавање овог проблема највише иде у корист банкама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести