Следеће године 200 милијарди динара за капиталне инвестиције

ВРАЊЕ: Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће следеће године из буџета бити издвојено 200 милијарди динара за капиталне инвестиције, а да ће се највећи део тог новца бити уложен за велике саобраћајне пројекте.
Premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Новац ће ићи на завршетак коридора 10 и 11, почетак изградње моравског коридора, железничке пруге Ниш Димитровград и брзе пруге Београд Будимпешта.

Поред тога, наводи Брнабић, једна милијарда биће уложена у здравствену инфраструктуру на територији целе Србије, Клинички центар Србије, КЦ Војводине и КЦ Крагујевац.

"На трећем месту биће новац издвојен за иновације, истраживања и развој, а на четвртом новац за изградњу станова за службе безбедности", рекла је Брнабић.

Она је, одговарајући на питања новинара после обиласка фабрике компаније БАТ у Врању, рекла да ће један део тог новца отићи и у тај град.

"У Врању ће у првој фази бити изграђено 486 станова за службе безбедности. Завршили смо две основне школе и имамо расписан позив за реновирање још једне, а планирамо и реконструкцију опште болнице, вредну 6,2 милиона евра, реконструкцију топлане у Врању и стадиона", рекла је Брнабић. 


Брнабић: БАТ буџету Србије донео више од две милијарде евра

Председница Владе Србије Ана Брнабић обишла је данас компанију Бритиш американ тобако (БАТ), која обележава 15 година пословања у Србији и истакла да је та компанија од 2003.године буџету Србије донела више од две милијарде евра.

Брнабић је честитала запосленима и руководству БАТ-а јубилеј пословања у Србији и подсетила да је прошле године у фабрици у Врању отворен нов производни погон.


Међу најважнијим пројектима у Врању је и обнова позоришта "Бора Станковић", за коју премијерка каже да недостаје још сто милиона динара. 

Истиче да је завршетак радова у том позоришту приоритет за следећу годину и да се нада да ће то бити завршено на јесен следеће године.

Она је навела да ће у оквиру посете Врању имати састанак у вези са реновирањем позоришта, али и у вези са музејом и спомен кућом Боре Станковића, које још увек не раде.


Нелегална трговина дуваном сведена на 20 одсто

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ниво нелегалне трговине дуваном у Србији сведен на 20 одсто и да Влада Србије наставља да ради на сузбијању сиве економије у дуванској индустрији.

"Значајно смо унапредили фер конкуренцију и борбу против сиве економије, али то није довољно и настављамо да радимо на томе у сарадњи са Пореском управом и тржишном инспекцијом", рекла је Брнабић новинарима у Врању где је посетила компанију Бритиш американ тобако (БАТ).


Упитана за процес дигитализације у школама на југу Србије, од којих неке и даље немају уведен електронски дневник, Брнабић је рекла да би процес увођења е-дневника у све основне школе требало да буде готов до почетка другог полугодишта, а да затим следи и умрежавање средњих школа, као и дигиталне учионице. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести