Српска листа: Приштини и даље приоритет постављање баријера Србији

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа осудила је данас одлуку приштинске власти да забрани рукометашима из Куршумлије да уђу на Косово и Метохију и одиграју утакмицу са екипом Мокре горе.
Srpska lista  Foto: Srpska lista
Фото: Српска листа

У саопштењу достављеном медијима, Српска листа наводи да је Приштини, и у време када се цео свет бори против короне, приоритет да се Србима постављају баријере и онемогућава одвијање нормалног живота.

"Док се читав свет бори са пандемијом и последицама које она има на здравствени, финансијски, привредни сектор и целокупни живот грађана некима у Приштини је ипак приоритет да се Србима постављају баријере и онемогућава одвијање нормалног живота", наводи Српска листа.

Истичу да је због тога апсолутно неприхватљива одлука да се српској омладини онемогућава да са својим вршњацима играју спортске мечеве и међусобно се такмиче.

"Један спортски меч квалификовати као “претњу политичкој и унутрашњој безбедности” је невиђена глупост на коју би морали да реагују међународни представници на КиМ, који се издају за чуваре људских права у слобода", истиче Српска листа.

Раније данас чланови рукометног клуба Куршумлија враћени су са административног прелаза Мердаре с Косовом и Метохијом, где је требало да одиграју утакмицу с Мокром гором.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести