Стефановић: Лажне сузе Ђиласа, најнижи облик политиканства

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да председник Странке слободе и правде Драган Ђилас злоупотребљава разговоре сопствене деце с њиховом мајком, оценивши да то представља најнижи облик политиканства.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

Стефановић је у саопштењу за јавност, након што је Ђилас објавио снимак разговора бивше супруге и кћерке, оценио да је невероватно да Ђилас "поново лажним, крокодилским сузама оплакује своју судбину милионера".

"Ни данас није говорио о томе како је стекао своје милионе док је био на власти, али поново плаче над својом судбином и то због тога што су грађани њему, а не његовој деци или породици, скандирали поруке шта мисле о томе како је обављао власт", навео је Стефановић.

Он је додао да је Ђилас дан након тог догађаја када је, како је навео, "први пут ронио крокодилске сузе", одмах кренуо у кампању против деце Александра Вучића "и то не преко људи који су нешто узвикивали, већ преко свих медија и налога на друштвеним мрежама, које има под контролом".

"Не би ли нанели штету Александру Вучићу, обрушили су се на његову децу, нападајући их бруталним лажима и покушавајући да их криминализују. За разлику од Вучићеве, Ђиласова деца никада нису била мета срамних кампања", тврди Стефановић.

Он је оценио да, како је навео, чињеница да Ђилас данас злоупотребљава разговоре сопствене деце са њиховом мајком, које снима и емитује, представља најнижи облик политиканства.

"Закон је једнак за све, важиће за све и како важи за Ђиласове директоре, који су пљачкали народну имовину у Ђиласово име, тако ће да важи и за Драгана Ђиласа и сваког другог у овој земљи. У Србији, као и у свакој демократској земљи, суд одлучује да ли је неко крив или није и шта ће након те одлуке уследити", поручио је Стефановић.

Он је оценио да то колико је Ђиласу стало до владавине права и закона, најбоље показује његов разговор са саобраћајним полицајцем, који га је зауставио у време док је био на власти.

"Инсистирао је и претио, иако је учинио прекршај, да га полицајац пусти, јер забога он жури и он има децу. И тада се позивао на децу и имао разлоге због чега закон не треба да се односи на њега. Време је да разуме да закон мора да се односи на све, па и на Драгана Ђиласа, ма колико новца имао", нагласио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести