Стефановић: Србија прва у региону по безбедности

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да је Србија прва по безбедности у региону по најмањем броју најтежих кривичних дела.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Стефановић је подсетио да је прошле године забележен најмањи број убистава у последње две деценије.

"У смислу безбедности смо убедљиво први, имамо најмање убистава у региону, али наравно никада нисмо задовољни и наша борба се наставља", казао је Стефановић.

Када су у питању убиства у оквиру сукоба криминалних организација, министар је подвукао да их је највише било током 2000-те године, да их има и сада, али у много мањем броју, као и да се ради на њиховом расветљавању и да не постоји нико ко ће остати некажње.

Упитан за сукобе навијача на прошлом вечитом дербију, Стефановић је рекао да никога не чини срећним када се такве ствари десе, али је подвукао да је ангажван довољан број полицајаца, као и да се радило на превентиви.

"Мислим да су већ поднете кривичне пријаве. Ми на свакој утакмици приведемо бар 20 до 30 људи, који се кажњавају јер носе хладно оружје или слично", објаснио је министар.

Стефановић је истакао да се ради на превентиви.

"Мени је жао када се догоди и једна туча, али чинимо све што можемо, пре свега у смислу кажњавања оних који крше закон", поруцицо је Стефановић, додајући да је важно да буду оштро кажњени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести