Стефановић: Вешала - политички програм СзС

БЕОГРАД: Вешала су део политичке агенде и политичког програма Савеза за Србију, истакао је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и осудио поновно изношење вешала на протесте вечерас у Београду. 
stefanovic
Фото: Tanjug (Sava Radovanovic)

Стефановић је рекао да СзС жели да Србију врати у најтеже време за наш земљу и народ, када су на улицама нацисти вешали своје противнике и неистомишљенике.

"Ово што они раде је за сваку осуду и то није Србија за коју се ми залажемо", поручио је Стефановић у изјави за Пинк.

Уз констатацију да припадници опозиције то раде уз подршку лидера странака, посланика и функционера СзС, Стефановић је истакао да актуелна власт жели Србију која ће да се такмичи и да побеђује, али и да отвара фабрике и нова радна места.

Министар је рекао да очекује да ће на поновно изношење вешала на опозиционим протестима реаговати државни органи који, како је рекао, треба да одраде свој посао.

Вешала на улицама, казао је, треба да буду заувек забрањена и то треба да буде и јасна проука државе Србије.

"Јер, њени грађани нису за то да било кога вешају, да кажњавају људе који мисле другачије, да према људима који се са нама не слажу примењујемо методе које су примењивали нацисти. То мора бити заувек забрањено", рекао је Стефановић.

Актуелна власт, поручио је министар, жели Србију у којој ће се људи такмичити и борити са идејама, што у овом савезу очито није случај.

"Они немају политички програм, њихов програм су вешала, што је неприхватљиво за наше друштво", навео је Стефановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести