Студенти одузели кључеве Ректората, запослени испред зграде

БЕОГРАД: Запослени у Ректорату Универзитета у Београду остали су јутрос испред зграде, јер су студенти из покрета"1 од 5 милиона" одузели кључеве портиру и закључали се у згради.
rektorat
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Ректорка УБ проф. Иванка Поповић каже за Танјуг да су студенти јутрос око 5.30 сати, када је портир откључао зграду да уђе хигијеничарка, "искористили прилику и одузели му кључеве од зграде".

Запослени су испред Ректората, студенти су у Ректорату. Данас Ректорат неће радити, студенти су окупирали зграду, навела је она.

Додала је да ће запослени у Ректорату своје дужности обављати изван просторија Ректората, али зграда Ректората неће радити.

У међувремену се огласио и Ректорски колегијум, саопштењем, у којем истиче да је улаз запосленима у Ректорат онемогућен упркос јучерашњем разговору Ректорског колегијума са студентима и издавања саопштења, у складу с њиховим захтевима.

Овим је угрожено право на рад 70-ак запослених, али и нормално функционисање Универзитета у Београду, који има више од 100 хиљада студената и преко пет хиљада наставника, каже се у саопштењу Ректорског колегијума.

Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Иако је дошло до радикализације активности студената који бораве у Здању, Ректорски колегијум је спреман да даље разговара о темама које су у надлежности Универзитета у Београду, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести