МУП: Ухапшен мушкарац који је претио Наташи Јеремић

БЕОГРАД: Полиција у Београду ухапсила је В. Д. (68) због постојања основа сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности.
EPA/SRDJAN SUKI
Фото: EPA/SRDJAN SUKI

Он се сумњичи да је данас око 12 часова, у једној улици на Врачару, упутио вербалне претње Наташи Јеремић. 

Полиција је убрзо након пријављеног догађаја идентификовала и ухапсила осумњиченог, наводи се у саопштењу МУП.

Осумњиченом В. Д. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву. 

Претходно је Савез за Србију саопштио је да је непознато лице пресрело Наташу Јеремић, новинарку и супругу председника Народне странке Вука Јеремића испред зграде у којој живи и упутило јој "низ највулгарнијих увреда и директних претњи по физички интегритет ње и њене породице". 

У саопштењу достављеном медијима СзС наводи да су овакви напади последица "агресивне хајке" коју, како наводи СзС, власт спроводи против неистомишљеника и напомиње да посебно забрињава што су сада под удар дошле и њихове породице. 

СзС у саопштењу подсећа на претеће писмо које је 14. децембра 2018. добио Јеремић, које је потписано са ”Српски заветници”, а у којем се прети смрћу њему и породици. 

Наташа Јеремић је пријавила овај случај у полицијској станици "Врачар", у којој су дежурни службеници поступали, наводи СзС, изузетно коректно и професионално.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести