Тачи: Чланство у ЕУ решење за Западни Балкан,нема алтернатив

ПРИШТИНА:  Председник привремених инситуција у Приштини Хашим Тачи изјавио је данас да ће се на Минхенској конференцији о безбедности фокусирати на потребу одржавања интереса и пажње САД, али и ЕУ и њених држава чланица на Косову, те мира и стабилности на целом Западном Балкану.
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

Истичући да се у Минхену одржава један је од водећих светских форума који расправља о глобалним, али и локалним безбедносним питањима, Тачи поручује да је веома важно радити на превазилажењу позиције у којој је однос са ЕУ угрожен због кашњења у доношењу одлуке о визној либерализацији.

"Косову, као и целом региону западног Балкана, потребан је истински, отворени дијалог са ЕУ. Желим свима јасно да ставим до знања да не може постојати алтернативно или привремено решење за регион, од ЕУ", рекао је Тачи за Индексонлајн, истичући да је трајно решење које доноси мир, стабилност, развој и просперитет пуно чланство целокупног Западног Балкана у ЕУ.

Додао је да ће се састати са званичницима држава и међународних организација, укључујући америчког амбасадора у Немачкој Ричарда Гренела, који је и специјални изасланик председника САД Доналда Трампа за дијалог Приштине и Београда.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести