Весић на северу КиМ: Подршка Београда  српском народу 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Заменик градоначелника Београда Горан Весић стигао је јутрос на север Косова и Метохије где ће посетити општине Лепосавић и Косовска Митровица. 
Vesić na KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Весић је изјавио да данашња посета српским општинама на Косову и Метохији представља подршку Београда српском народу на КиМ како би опстао на својим огњиштима и издржао све притиске којима је изложен. Весић ће у Лепосавићу малишанима у предшколској установи „Наша радост" поделити новогодишње пакетиће поводом православне Нове године. 

Деца из Лепосавића учествоваће у интерактивној дечијој представи глумца Светислава Булета Гонцића „Новогодишња бајка". Весић ће се током дана састати са председницима општина Лепосавић и Косовска Митровица Зораном Тодићем и Гораном Ракићем, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Заменик градоначелника Београда разговараће са челницима српских општина о пројектима на северу Косова и Метохије које ће подржати Град Београд као и о помоћи јавним предузећима у српским општинама коју могу да пруже београдски комуналци.

Весић ће посетитити и храм Св. Василија Острошког у Лепосавићу, положити цвеће на споменик Кнезу Лазару у Косовској Митровици и разговарати са грађанима. Горан Весић ће дочекати православну Нову годину са грађанима на централном тргу у Лепосавићу.

Са Гораном Весићем у посети северу Косова и Метохије налазе се Драгомир Петронијевић, члан Градског већа Београда, Дамир Хандановић, директор ЦЕБЕФ, Светислав Буле Гонцић, директор Установе културе „Вук Стефановић Караџић", Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација", Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа", Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис" и Недељко Радосављевић, директор Канцеларије за младе Града Београда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести