Влада препоручила црквама - обреди без верника

БЕОГРАД: Влада Србије данас је препоручила црквама и верским заједницама да се верски обреди обављају на безбедан начин и без присуства верника, уз поштовањесвих свих досадашњих мера Владе.
vlada
Фото: Tanjug

Влада је данас донела и одлуку да испоруке заштитних маски, које Републички фонд за здравствено осигурање испоручује велетрговцима, буду ослобођене ПДВ-а, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Такође, одлучено је да ће се раније издате радне дозволе страним држављанима, чији је рок истекао, сматрају важећим све време трајања ванредног стања.

У циљу смањења ризика од заразе изазвене вирусом КОВИД-19, Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање препоручено је да се исплата пензија и других права из пензијског и инвалидског осигурања врши ођедном, у целокупном месечном износу. 

Свим пензионерима и корисницима привремене накнаде који су остварили своја права, закључно са 25. мартом ове године, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара. 

Исплата ће се вршити у складу са динамиком исплате пензија за март, наводи се у саопштењу.

Влада наводи да ће наставити да прати ситуацију у вези са вирусом КОВИД-19 и редовно ће обавештавати грађане о развоју ситуације и поново апелује на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести