Вучевић: Ако су Лиманци уплашени због тробојке, озбиљно сам забринут

НОВИ САД: Коме то претите са црвено-плаво-белом заставом? Када бих живео у Америци, стајао бих мирно пред америчком заставом и певао америчку химну, јер бих био амерички држављанин. Да осећао бих да етнички припадам српском народу и поштовао бих државу у којој живим и радим, имам пасош и личну карту, одговорио је новосадски градоначечник Милош Вучевић на коментаре пошто су на новосадском Лиману освануле тробојке на зградама.
 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић Фото: Танјуг/Ј. Пап

- Ја ћу бити озбиљно животно уплашен ако су Лиманци незадовољни и уплашени што је неко нацртао српску тробојку. Онда сам заиста забринут. То је већ играње са опасном ватром. То је неко ко призива сценарио какав смо гледали у неким другим државама, у неким другим градовима- рекао је Вучевић и додао:

“ Што је шетња претња? А,то је Хитлерова омладина, читао сам те твитове. Када сте против нечега онда је то ОК. Када сте против моста, онда је то фенси, то је кул. Када кажете да сам ја вођа мафијаша, е то није Хитлеровска политика“.                 

Наше је да градимо, а они нека нападају

- Нема шта ме нису нападали: да сам вођа криминалаца, да криминалци не знам шта раде, да не знам шта и како намештам, шта радим. Више не могу ни да испратим. Сад сам, видим, крив и за зграду ПИО фонда. Само бих вас замолио да огледате шта сам изјавио у јулу када смо обилазили ту зграду. При том, Град ту није инвеститор- рекао је Вучевић одговарајући на новинарска питања.

- Говоре дела, говоре ствари које смо радили, које остају иза нас и оне о којима причамо у будућности. Мислим да се очима много тога може видети. Погледајте њихове изразе и гримасе и оно што су за свог мандата урадили, па размислите коме бисте дали градску касу на чување –  рекао је Вучевић и закључио:

“ Ваљда је најбоље да ништа нисмо радили, да се нисмо ником замерили. Остави ливаду уместо нове школе, остави Бродоградилиште, немој ни случајно четврти мост. Ми волимо гужве на мостовима, то је идеално“.

С. Кр.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести