Вучевић: Порука скупа у НС - будућност Србије

БЕОГРАД: Градоначелник Новог Сада и функционер Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да сутрашњи скуп у Новом Саду на коме ће говорити председник Србије Александар Вучић није страначки скуп и кампања СНС-а, већ да носи поруку - будућност Србије.
 Miloš Vučević Foto Tanjug/J.Pap
Фото: Милош Вучевић Фото Танјуг/Ј.Пап

"Порука је будућност Србије, порука је да причамо о инвестицијама, да причамо о отварању градилишта, а не да их разбијамо. Порука је да причамо стоп насиљу - стоп насиљу над медијима, стоп насиљу над женама, стоп насиљу над демократијом", рекао је Вучевић за национални јавни сервис - РТС.

Он додаје да сутра на скупу у Новом Саду неће говорити само чланови СНС, већ и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, као и министар спољних послова Ивица Дачић.

Вучевић је оценио као мудар потез то што је скуп у Новом Саду, првобитно планиран за 12. април, померен за дан раније, да би се, како је рекао, због каснијег пријављивања скупа од опозиције у оквиру протеста "1 од 5 милиона" у исто време и на истом месту, избегли инциденти, јер, додаје, "ни ја не желим хаос у Новом Саду, не желим разбијене излоге, не желим разбијене главе, не желим оне сцене које смо имали у Београду претходних недеља".

Говорећи о уклањању заштитних ограда у центру Београда, што опозиција назива перформансом у знак незадовољства појединим урбанистичким решењима, Вучевић је истакао да "цела Србија може да види да ли је то перформанс или растурање једног градилишта".

Када је реч о војвођанским питањима, Вучевић је рекао да је циљ СНС-а да се Војводина "функционално разради и унапреди према потребама које се тичу грађана".

Он је додао да се не слаже са ставом да Војводина треба да има законодавну и судску власт, али да је важно да има "инвестиције, аутопутеве, технолошки парк".

"Ова нова фабрика гума у Зрењанину је спас за Банат", поручио је Вучевић.

Коментаришући стварање Војвођанског фронта, чији је стожер Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ), а у њему још и Војвођанска партија (ВП), он је рекао да се ради о "аутономашком удружењу".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести