Вучић честитао Путину Дан победе

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је председнику Русије Владимиру Путину Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.
vucic putin tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Ваша екселенцијо, поштовани председниче Путин, драги пријатељу,

Честитам Вам Дан победе, један од најсветлијих датума у историји човечанства. Честитам и братском руском народу, који је велику победу у Другом светском рату извојевао својим ванвременским патриотизмом, јунаштвом и жртвовањем, каже се у честитки.

Он је истакао да му је част што је „српски народ, раме уз раме са руским и другим слободарским народима, својим херојством у Другом светском рату обезбедио бољу будућност за наредне генерације“.

Наша заједничка борба на страни права и правде обавезује нас да, уз вечиту захвалност, чувамо успомену на сваког појединца који је живот изгубио у племенитој мисији за слободу, мир и независност. Зато и ове године у Србији, као и у Русији, поносно корача Бесмртни пук. С поносом се сећам свог учешћа у том маршу и неизбрисивог сећања прошле године са Вама у Москви, а после величанствене параде на Црвеном тргу, навео је Вучић.

Он је председнику Путину изразио захвалност за помоћ Русије у
одбрани независности Србије и њених државних и националних интереса, којом су и он лично и Русија задобили истинско поверење српског народа.

Уз жеље да с много мудрости и снаге наставите да постижете успех на одговорној дужности и братски руски народ водите путем напретка, примите, екселенцијо, моје срдачне поздраве, и изразе дубоког уважавања, наводи се у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести