(ФОТО) ВУЧИЋ на предизборном скупу коалиције око СНС у Лазаревцу: У наредних 10 дана пред нама ВЕЛИКА И ВАЖНА БИТКА ЗА СРБИЈУ Наш посао је ДА СЕ БОРИМО за нашу земљу

ЛАЗАРЕВАЦ: Председник Србије и члан СНС  Александар Вучић изјавио је данас на митингу изборне листе "Александар Вучић - Београд сутра" да у наредних бар 10 дана неће учествовати у предизборној кампањи, јер нам предстоји велика и важна битка за Србију.
v
Фото: Ilustracija/Tanjug (Vladimir Šporčić)

Ова је, ваљда, први скуп који смо овако заједно организовали. И ја сад, неко време, нећу се појављивати на овим скуповима, а хтео сам да дођем на овај у Лазаревцу да бих рекао колико је важно да будемо заједно, колико је важно да наставимо борбу, колико је важно да радимо и у будуће за добробит свих наших грађана, рекао је Вучић.

Додао је да неће неће моћи да учествује добрим делом у кампањи.

Макар у наредних 10 дана, зато што је пред нама велика и важна битка за Србију, за наше виталне интересе, од којих нећемо да одустанемо. И када су кренули са великим притисцима, са тим да Косово мора да буде у чланству Савета Европе, без обзира што Приштина ниједну од својих обавеза није испунила, када су кренули са иницијативама да цео наш народ назову геноцидним, а при томе обмањујући нас свакодневно и говорећи како није то циљ, и како управо ми не говоримо истину, а онда само дан касније кажу да -   наш циљ је ратна одштета, наш циљ је подношење нових тужби и ревизије тужби против Србије, не би ли нанели што је могуће већу штету нашој земљи, рекао је Вучић.

У тим условима, наш посао је да се боримо за нашу земљу, и не љутите се што нам је Србија важнија од свега другог, и што за Србију морамо да се боримо, и што морамо да се посветимо проблемима које Србија има, поручио је Вучић.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Како је рекао, наредних дана када буде разговарао и са немачким канцеларом Олафом Шолцом, а ти разговори, додао је, неће бити лаки, као и са украјинским и руским и свим другим званичницима где нема лаких разговора, грађани треба да знају да ће увек и у сваком тренутку да да све за нашу Србију.

Ма како то звучало некоме, нашу Србију нећемо да дамо никоме и ни за шта на свету, јер  ништа није веће, ништа важније на свету од Србије, истакао је Вучић.

На скупу у Лазаревцу присутни су функционери и чланови коалиционих странака, а поред њих окупио се и велики број грађана који су дошли да пруже подршку.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

На улазу у Лазаревац, окачен је транспарент са поруком: "Председниче, Лазаревац је уз тебе".

Избори за Скупштину града Београда расписани су за 2. јун, а тада ће се одржати и избори за 17 градских општина. Истог дана избори ће бити одржани у 66 јединица локалне самоуправе, међу којима је и 14 градова у Србији.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести