Вучић: Понизност није мера поштовања, нећу се додворавати

ВРГИНМОСТ: Понизност није мера поштовања, поручио је данас председник Србије Александар Вуцицћ делу хрватских новинара и додао да од њега не треба да очекују да се додворава и понижава, нити да пристане на понижавање Србије.
1
Фото: Tanjug

Вучић је то рекао у разговору са новинарима у Вргинмосту, у којем су новинари хрватског огранка Н1 телевизије и телевизије Нова инсистирали на његовом говору у Глини, те да ли ће се оградити од тог говора.

"Оно што ви не разумете то је да су наша виђења онога што је било 95. године потпуно различита", рекао је Вучић, у настојању да објасни да потрпунио различит поглед Срба И Хрвата на прошлост не сме да буде разлог да не разговарају о будућности.

"Код вас је мера подршке и поштовања и љубави према неком директно пропорционална мери понизности коју би према вама требало да покаже", рекао је Вучић и додао:

"Такву врсту понизности, страха и потребе да вам се додворавам никада нећете видети", рекао је Вучић.


 Очекујемо веће поверење између ХР власти и Срба

Председник Србије је изјавио да је његова посета Хрватској била од изузетног значаја и да постоје области у којима ће се у кратком временском периоду постићи значајни резултати. 

"Очекујемо веће поверење хрватских власти и Срба, већу подршку, веће укључивање у рад државних органа, решавање отворених проблема за припаднике српске заједнице. Ми смо спремни да помогнемо", казао је Вучић новинарима у Вргинмосту, сумирајући посету Хрватској. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести