Вучић разговарао са Чакрабартијем и Рабом

Председник Србије Александар Вучић имао је данас видео-конференцијски састанак са председником ЕБРД Сумом Чакрабартијем  и телефонски са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Домиником Рабом
vucic
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић одржао је данас састанак са председником ЕБРД Сумом Чакрабартијем путем видео-конференцијске везе, објављено је на инстаграм профилу "БудућностСрбије".

Поред председника, састанку су присуствовали министри финансија и здравља Синиша Мали и Златибор Лончар и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Иначе, Одбор директора ЕБРД одобрио је пре неколико дана повећање средстава за подршку економијама у успону, у којима је банка активна, на 21 милијарду евра у оквиру пакета мера намењеног ублажавању утицаја и опоравку од економских последица корона кризе у 2020/2021. години.

Председник ЕБРД-а Сума Чакрабарти назвао је Цовид-19 невиђеним изазовом за свет и регионе ЕБРД-а.

Вучић телефоном са Рабом, о сарадњи и изазовима пандемије

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Домиником Рабом, кога је замолио да пренесе срдачне поздраве премијеру Борису Џонсону и најбоље жеље да, са новом енергијом, настави да води британску владу.

Председник Вучић и министар Раб су разговарали о сарадњи двеју земаља у суочавању са изазовима пандемије КОВИД-19, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Република.

Министар Раб је захвалио председнику Вучићу на помоћи за повратак британских држављана из Србије.

Вучић је рекао да Србија жели да са Уједињеним Краљевством успостави стратешке односе, посебно важне после изласка те земље из Европске уније.

Двојица саговорника су изразили интерес за јачање економске сарадње двеју земаља, као и сарадње у другим областима од заједничког интереса.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести