Вучић с Лавровом у Минхену

МИНХЕН: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Минхену, на маргинама 55. Минхенске безбедносне конференције, с министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровом.
vucic i lavrov, tanjug dragan kujundzic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Вучић је наставио, тим састанком, низ билатералних сусрета које је започео јуче, првог дана учешћа на конференцији која окупља највише политичке и економске лидере из целог света.

Првог дана Вучић се састао са шефом немачке дипломатије Хајко Масом, с потпредседником Владе и министром спољних и европских послова Белгије Дидијеом Рејндерсом, државним министром за Европу и Америку и политичким директором у британском Форин офису Аланом Данканом и Ричардом Муром.

Састао се такође с председником Молдавије Игором Додоном, а на кратко је, у одвојеним сусретима, разговарао и са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини и премијером Хрватске Андрејом Пленковићем. 

Уочи одласка у Минхен, Вучић је најавио бројне сусрете и рекао је да ће се на том скупу “борити за Србију”.

Минхенска безбедносна конференција, 55. по реду, отворена је јуче и до недеље окупиће бројне високе светске званичнике - 35 шефова држава или влада, као и 50 министара спољних послова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести