Вучић: ХНВ Војводине данас добија пола милиона евра за изградњу куће Бана Јелачића

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Драганом Човићем, који је у Београд допутовао у радну посету.
Čović i Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"На овај важан дан за Хрвате хтели смо да покажемо да држимо до оног што смо рекли. Мислим да Срби и грађани Србије тиме треба да се поносе", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Председништва БиХ Драганом Човићем.

Председник је напомено да су хрватски медији ових дана постављали питање да ли ћемо испунити обавезу коју смо преузели.

Вучић: Србија спремна за трилатерарни сусрет са БиХ и Хрватском

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија спремна за одржавање трилатералног састанка представника Србије, Хрватске и БиХ који би, као каже, можда био и најважнији за наше земље, али и за цео регион Западног Балкана.

Тај сусрет би, каже Вучић, довео до много важнијих и конкретнијих решења о бројним политичким, економским и социјалним питањима.

"Србија је спремна за одржавање тог састанка на било ком ниову, председника, односно председавајућег Председништва БиХ или на ниову влада, односно Савета министара", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Председништва БиХ Драганом Човићем.

Вучић је поручио да је БиХ један од назјаначјних спопљнополитичких партенра Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести