Вучић и Ге: Довести више швајцарских инвестиција у Србију

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Швајцарске Конфедерације Филипа Геа, а двојица саговорника су се сагласили да две земље још нису искористиле све могућности сарадње у области привреде и да се треба фокусирати на привлачење више швајцарских инвестиција на српско тржиште, као и повећање робне размене.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Švajcarske Filip Ge  Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Швајцарске Филип Ге  Фото: Танјуг/видео
Вучић је амбасадору захвалио на успешној сарадњи током претходне четири године, наводећи да је Ге дао значајан допринос развоју односа Србије и Швајцарске и оценивши да су политички дијалог и економска сарадња у успону.
 
Двојица саговорника су се сагласили да још нису искоришћене све могућности у области привреде и да се треба фокусирати на привлачење више швајцарских инвестиција на српско тржиште, као и повећање робне размене, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.
 
Председник Вучић је захвалио на пруженој помоћи у области дуалног образовања, који успостављамо у Србији по узору на Швајцарску као земљу са једним од најбојиих образовних система.
 
Он је изразио задовољство што је имао прилику да о дуалном образовању много научи од Урсуле Ренолд из Швајцарског економског института и нагласио да је дуално образовање будућност Србије.
 
Амбасадор Ге је истакао значај остварене сарадње у оснивању научно-технолошких паркова у Србији, не само у Београду, него и у Нишу и Чачку.
 
Председник Вучић је амбасадору Геу захвалио на подршци Швајцарске европском путу Србије.
 
Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за економију.
 
Председник Вучић је, тим поводом, изразио захвалност на значајној донацији коју је Швајцарска дала Србији за борбу против КОВИД-19.
 
Председник Вучић је амбасадору Геу пожелео много успеха у наставку дипломатске каријере.
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести