Вучић зове Путина у посету, Лавров носи писмо 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић уручиће вечерас руском министру спољних послова Сергеју Лаврову писмо за председника Русије Владимира Путина којим шефа руске државе позива да посети Србију, сазнаје Танјуг.
vucic
Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV / POOL

Вучић је у писму Путину изразио задовољство поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Русије, напомињући да ће овај знајачајн јубилеј, који се навршава 23. фебруара, бити заједнички обележен низом манифестација у обе земље.

"Током овог дугог и често турбулентног временског периода, али и вековима пре тога, српски и руски народ тежили су да успоставе чврсте духовне, културне и економске везе, због чега их ми сада са поносом сматрамо искрено пријатељским", стоји у писму у које је Танјуг имао увид.

Председник Србије је у писму навео да су се Србија и Русија, у различитим историјским околностима и изазовима, увек на истој страни, борили да основне вредности и врлине, које заједнички негујемо, превагну над политикама које су претиле слободи и независности многих народа у Европи и свету, храбро и несебично подносећи највећу жртву.

Србија и Русија, поручује Вучић у писму, данас имају светлу традицију сарадње, разумевања и узајамне подршке. 

Темељи ових стожера налазе се у богатој заоставштини наших предака, али и у неспорној опредељености садашњих генерација за наставак преданог рада на додатном развоју односа у свим сферама, на начин који доликује пријатељству и блискости наших народа, истакао је у писму Вучић.

Председник Вучић је, у писму председнику Путину, нагласио да је уверен да ћемо укупне односе наших земаља и стратешко партнерство наставити да оснажујемо и унапређујемо. 

О томе, како је подсетио, сведочи и Вучићева недавна посета Москви, као и веома садржајни разговори које су водили у циљу унапређења свих видова сарадње, посебно на економском плану. 

Председник Вучић у писму истиче да су управо Путинова иницијатива, залагање, мудра политика и брига за добробит српског народа дали немерљив допринос јачању односа између Републике Србије и Руске Федерације.

"Поштовани Владимире Владимировичу, будући да конструктивни разговори које водим са Вама дају специфичан печат квалитету наших укупних односа, са посебним задовољством Вас позивам у званичну посету Србији, где сте увек радо виђен гост и пријатељ.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести