Вучинић: Одбранили смо Скупштину града, није била фарса

НОВИ САД: Одборници Српске напредне странке у Скупштини града Новог Сада од петка, од 15 сати, до данас боравили су у згради Скупштине, коју су бранили од могућег упада, како кажу, "хулигана с моторним тестерама и вешалима". 
dina vucinic
Фото: Dina Vučinić, foto: Youtube Printscreen

То је на данашњој ванредној конференцији за новинаре изјавила шефица одборничке групе СНС у Скупштини града Новог Сада Дина Вучинић.

"Ми ћемо се у ову зграду вратити, уколико то буде потребно, уколико онај део опозиције који је јуче доживео фијаско, испред републичке Скупштине у Београду не схвати да су преварили и своје присталице који су јуче били да њима. Зато што њихове присталице данас не знају ко их је јуче предводио", изјавила је Дина Вучинић.

Она је новинарима поручила да је јуче могло да се види "како је то кад се говорницима звижди, када се не зна ко је организатор, иако је организација трајала више месеци".

"Данас, 14. априла потпуно је све јасније. Јасније је шта грашани Србије желе, ашта не желе. Грађани Србије не желе да их предравља неко ко жели да промени власт на улицама, са пивом у руци, не желе да то буду насилници и женомрсци", рекла је Вучинић.

На питање новинара да ли су имали информације о могућим упадима у зграду Скупштине града Новог Сада, Вучинић је рекла да "нису имали информације", али да су знали да су се одређене групе људи окупљале испред Скупштине града.

"Нисмо имали информације, знамо да доста грађана и представника медија претодне ноћи и дана било испред улаза у Скупштину града, али нисмо имали прилике ни са ким да разговарамо. Само су нам јавили људи из обезбеђења Скупштине да је било заинтересованих. Вероватно су неки сумњали да смо ми направили фарсу, да смо само одржали конференцију за медије и отишли кућама, пошто је то очигледно била пракса раније, али ми смо заиста 24 часа били овде у просторијама Скупштине града и имали прилике поједини предатавници медија да се увере у то", навела је Вучинић. 

Она је закључила да, како каже, насилници нису успели, те да су одборници Скупштине града успели да одбране институције Новог Сада и њихове грађане. Каже да, „пошто је пропао њихов рушилачки план,да је време да се врате редовним активностима. 

Вучинић је навела да градску власт чека много посла око Евроспке престонице културе, Омладинске престонице, као и у вези са две фабрике, вредне више од стотину милиона евра, а пто је председник Србије Александар Вучић најавио на скупу у Новом Саду.

Она је позвала је грађане да дођу на скуп у оквиру кампање Будућност Србије председника Александра Вучића у Београду 19. априла.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести