Вукадиновић: Неопходно да власт озбиљно схвати дијалог

БЕОГРАД: Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе ''Покрет за спас Србије-Нова Србија'' изјавио је да су разговори уз посредовање ЕП протекли у конструктивној атмосфери и оценио да је неопходно да владајућа већина схвати озбиљно међустраначки дијалог како изборе не би бојкотовао и део опозиције који учествује у разговору.
djordje vukadinovic
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Плашим се да, без обзира на добру вољу и технички солидне предлоге експертских група, ако владајућа већина не схвати озбиљност ситуације, на изборима неће учествовати не само они који најављују бојкот, већ и они који тренутно учествују у разговорима, рекао је Вукадиновић новинарима испред ''старе'' Скупштине након завршене прве рунде дијалога.

Каже да је разговор био углавном у конструктивној атмосфери, односно да није било свађе ни препуцавања, и да су се ''ваљда због гостију из ЕП, сви трудили да звуче европскије и култивисаније''.

Почели смо јуче као хор бечких дечака, а завршили у балканском стилу, рекао је Вукадиновић.

Констатовао је да постоји добра воља и да су стручни предлози "употребљиви", али да је кључни проблем што, према његовим речима, представници владајуће већине нису довољно свесни да је ''ово ванредна ситуација и околност''.

Кад их слушате, изгледа да су несвесни или се само праве да је све у реду, они се праве као да је нормално да нама у Скупштини разговором координира неко из Брисела, каже Вукадиновић.

Истиче да се сви предлози владајуће већине ''врте око тога да је све у реду и да ће иначе савршене услове учинити још савршенијим и бољим'', а каже, није тако.

Његов утисак је, каже, да је део учесника из владајуће коалиције те разговоре схватио ''про форме''.

Ако је то тако, онда ће имати и ''про форме'' изборе, без обзира на добру воље представника опозиције који су седели за тим столом, али који не желе да учествују на изборима по сваку цену, закључио је Вукадиновић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести