Вулин: Китаровићкиних лажи се гаде антифашисти

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин данас је поводом изјаве хрватске председнице 
vulin_moral
Фото: Танјуг (Видео)

Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати дали највећи допринос победи над фашизмом рекао да она може да лаже цитав свет, али да Срби и Хрвати знају да су Хрвати уверено и до последњег дана били уз нацисте. 

"Хрватских злочина у Јасеновцу и Јадовну су се гадили и Немци, а Колиндих лажи гади се сваки антифашиста", поручио је Вулин.

Он је оценио да Китаровић још увек "не може да се отрезни од пијанства на прослави злочиначке акције Олуја" и да се само тако може објаснити њена изјава да су Хрвати дали највећи допринос победи над фашизмом. 

"Рећи такву гадост мозе само следбеник Павелица који ужива да се руга жртвама усташких кољача. Антифашистички устанак у Хрватској је подигнут у месту Срб, и да ли може бити дилеме ко га је подигао", изјавио је Вулин.

Он је нагласио да је Независна дрзава Хрватска створена вољом огромне вецине Хрвата, која је како је говорио Туђман "израз повјесне тезње Хрвата за дрзавом" била најстраснија фасистицка творевина, место са логором за децу где је заклано 20.000 малих Срба, Јевреја и Рома.

"Хрватска држава на своју срамоту и узас слободног света 80 година касније још увек не жели да се одрекне усташког резима. Колинда Грабар Китаровић је полагала венце на гробове усташа у Блајбургу. Да ли су они били антифиашистички борци и да ли је Јасеновац допринос Хрвата борби против фашизма", упитао је Вулин.

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је раније данас да је хрватски народ, сразмерно броју становника, највише допринео антифашистичкој борби у Европи.

Она је на обележавању 80. годишњице почетка Другог светског рата у Пољској рекла да је у антифашистичкој борби учествовало више од пола милиона Хрвата, пренео је Индекс.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести