Вулин о "тиму за преговоре": Легитимитет је у парламенту

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да није баш сигуран у легитимитет "тима за преговоре", који је опозиција окупљена око СзС представила на синоћњем протесту у Београду, и подвукао да се легитимитет никада не добија на улици.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

Према његовим речима, "тим за преговоре" може организовати било ко, наводећи да би у јавности могли да се појаве и други глумци, певачи, спортисти или професори нудећи такав тим зато што сматрају, каже, да нису довољно заступљени.

"Једини легитимитет имате у парламенту, све остало је само игра", рекао је Вулин за ТВ Прва.

Упитан да прокоментарише скуп председника Александра Вучића одржан у петак, Вулин каже да је поносан што се 150.000 окупило у Београду без иједног јединог инцидента и што су показали да је, истиче, "Будућност Србије" политика која има подршку народа.

"Грађани су јасно рекли да хоће мир, стабилност, сигурност, ред и рад. Дали су подршку председнику да настави полтику стабилности, политку снажне Србије о којој не одлучују амбасадори и тајкуну, већ држава која зна шта су њени интересе и која се својих интереса држи", навео је Вулин.

А каже да није одувек било тако...

"Године 2012. нисмо имали право ни да кажемо да су КиМ и Република Српска наши стратешки интереси и да су Срби где год да живе наш интерес", истакао је Вулин.

Пред Дан Војске Србије, који се одржава у уторак, 23. априла, Вулин оцењује да је наша војска данас снажнија и боља него што је била, те подсетио да је Александар Вучић доласком на место премијера 2014. српску војску затекао деморалисану и слабу.

"Данас Војска Србије у свом власништву има 14 мигова, моћну копнену војску, опрема се из дана у дан наоружава, припадници војске боље живе и, што је најважније, верујем да грађани имају пуно поверење у војску", рекао је Вулин.

У Музеју града Београда данас се одржава изложба "Одбрана 78", а министар Вулин позвао је грађане да погледају изложбу коју, каже, није направило Министарство одбране, Војска Србије и грађани, већ и НАТО пакт за време агресије 1999. године.

"Ово је изложба коју можете сабрати у једној речи - истина. Дођите, погледајте, подсетите се, пустите неку сузу када видите нашу побијену децу, будите поносни када видите како смо се и на који начин борили. Овакву изложбу требало је направити много раније, јер је ово било време када је Србија показала своје најлепше лице, а они који су нападали своје најгоре", оценио је Вулин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести