Вулин: Србија ће и даље бити војно неутрална

МОСКВА: На војном полигону у Алабину недалеко од Москве одржана је финална трка у тенковском биатлону којој су присуствовали министри одбране Русије и Србије Сергеј Шојгу и Александар Вулин, а српски тенкисти заузели су шесто место.
Aleksandar Vulin, 93.vazduhoplovna brigada Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Шојгу и Вулин разговарали су о сарадњи у области одбране и војне индустрије, а српски министар одбране рекао је да мигови стижу по плану, до краја године, као и техника која ће припасти копненој војсци.
Вулин је рекао да је још једном потврдио принципијелну позицију Србије да ће и даље бити војно неутрална и да неће бити члан ниједног војног савеза, преноси РТС. 

"Док је Вучић врховни командант војске и председник Републике Србије, а ја министар одбране, Србија неће бити члан НАТО-а, ниједног војног савеза, баш као што никада нећемо увести санкције Руској Федерацији", рекао је Вулин. 
Он је истакао и да ће се у свакој одлуци водити рацуна о интересима Србије на првом месту, наводећи да су интереси Србије да има најбоље могуће односе са Руском Федерацијом, као и да је то рекао свом саговорнику.  

Вулин је пренео и личне поздраве врховног команданта војске и председника Републике Србије Александра Вучића и позив његовом колеги Владимиру Путину да заједно идуће године обелеžе годишњицу пробоја Солунског фронта, "времена када смо заједно побеђивали и када смо се заједно борили".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести