Вулин: Велика Албанија је највећа претња миру на Бакану 

БЕОГРАД: „Велика Албанија је највећа претња за мир на Балкану, а идеје о томе да сви Албанци живе у једној држави и да имају једног председника, јесу доказ велике Албаније и морају бити заустављене“, изјавио је министар одбране, Александар Вулин.
vulin tanjug
Фото: Tanjug

Коментаишући изјаву албанског председника Едија Раме да Албанија и Косово треба да имају заједничку спољну и безбедносну политику и једног председника, Вулин каже да ширење велике Албаније мора бити заустављено на Косову и Метохији.

„Управо због тога сам предлагао и предлажем да се разграничење између нас и велике Албаније мора установити на Косову и Метохији, где њено ширење мора да буде заустављено“, навео је Вулин у писаној изјави за јавност.

Уколико, како наводи, међународна заједница нема храбрости да то каже, рећи ћемо ми.

„Свако мора да зна и да разуме, уколико Албанци говоре о томе да ће имати једну спољну политику или једног председника, биће јако тешко објаснити, на пример Србима, да немају једног председника или једну спољну политику, будући да и ми живимо у неколико држава на простору Балкана“, поручио је министар Вулин и додао да „велика Албанија мора да стане“.

„Велика Албанија је претња безбедности и миру свих балканских народа", нагласио је Вулин

„Она је велика претња безбедности и миру свих балканских народа и међународна заједница мора да покаже колико је одлучна у очувању мира на овим просторима, а ако то није у стању да каже или то да уради, онда ћемо ми, који живимо на Балкану морати да кажемо да смо веома забринути и за мир и за стабилност“, упозорио је Вулин.

Како је навео, верује да је Косово и Метохија прави простор да се велика Албанија заустави.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести