За нова радна места у Војводини 350 милиона субвенција 

НОВИ САД: Покрајински секретар за регионални развој, међурегионални развој и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је уговоре о субвенцијама вредне 350 милиона динара представницима 19 приватних предузећа на основу Конкурса за доделу средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Војводине.
ognjen bjelic pokrajina
Фото: vojvodina.gov.rs

Ову меру покрајинска влада, како је рекао Бјелић, спроводи први пут и у координацији са Развојном агенцијом Војводине, чиме дефинише јединствени приоритет из свог програма, а то је бржи привредни развој АП Војводине кроз отварање нових радних места. 

Реализацијом инвестиционих пројеката у ових 19 компанија које су кроз систем бодовања издвојене као најликвидније и најуспешније, у наредном периоду, а најкасније за три године, предвиђа се отварање око 790 нових радних места. 

Такође, ова радна места морају бити задржана од три до пет година након реализације пројекта, а исплаћена зарада за новозапослене раднике најмање 20 одсто виша у односу на минималну зараду у Србији.

Средства су обезбеђена првокласним банкарским гаранцијама, а реализација пројеката биће праћена од стране Развојне агенције на кварталном нивоу, док ће се годишње подносити извештај независног ревизора, поручио је Бјелић, те најавио да ће секратаријат наредни конкурс расписати већ у јануару 2018. 

Фото: vojvodina.gov.rs

Он је поновио да су опредељена средства усмеравана у складу са политиком равномерног регионалног развоја, на основну степена развијености локалне самоуправе у којој се реализује пројекат, бодовне листе и критеријума за оцену бизнис планова.

Компаније се баве производњом у метало-прерађивачком сектору, производњом и прерадом воћа и поврћа, текстилном индустријом, док се једина компанија из сектора услуга бави информационим технологијама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести