Четвртфинале „Дневниковог турнира: Испали Лампоне и Пет пријатеља

У полуфиналу 56. традиционалног “Дневниковог” турнира у малом фудбалу састаће се Бровел виљушкари из Бачке Паланке и ОЗЗ Ловренац из Младенова, односно Аутогалант и Макс бет, који брани титулу.
ozz lovrenac i pet prijatelja
Фото: Дуел ОЗЗ Ловренац и Пет пријатеља, фото: Д. Иванић

После четвртфиналних борби из даљег такмичења опростили су се троструки освајач нашег турнира Лампоне и Пет пријатеља из Темерина који су пре три година били први.

Већ прва утакмица сениорског четвртфинала између Бровел виљушкара и Лампонеа донела је жестоку борбу и тврду утакмицу. За нијансу теренску иницијативу имали су Паланчани, који су се представили као физички добро спремљена и уиграна екипа, предвођени двојицом чланова прволигаша Бачке Мирославом Бјелошем и Александром Ковачевићем. Вођство Паланчанима из пенала, досуђеног после три корнера, донео је Борис Балиновић. Лампоне је преко Николе Рнића имао шансу да изјеначи, али је голман Дарко Ђурковић одбранио његов шутса седам метара. Шансу да Бровел виљушкаре доведе у вођство од 2:0 прокоцкао је Бјелош, да би Лампоне из пенала изједначио резултат, а стрелац је био Никола Рнић. Полуфиналиста је одлучен после рулет завршнице, а успешнији су били Паланчани. Голове за њих постигли су Борис Балиновић и Мирослав Бјелош (промашио Слободан Живић), а за Лампоне Ђорђе Целин, док су промашили Веселин Губеринић и Никола Рнић.

Фото: Дуел Бровел виљушкара и Лампонеа, фото: Д. Иванић

Аутогалант је до полуфинала стигао четири минуте пре краја сусрета голом Стојана Пилиповића, бившег фудбалера Напретка из Крушевца, који је лопту послао кроз ногу голману Славку Родићу. Као и у петходној утакмици, виђено је доста трчања, борбе за сваки педаљ терена, али су мреже дуго мировале. Шансу да много раније, већ у првом полувремену, Аутогалант да доведе у вођство прокоцкао је Бранимир Ђурић из пенала (трећи корнер).


Учествовале 43 екипе

Традиционални 56. “Дневников” турнир у малом фудбалу се приближава крају, преостало је још само да се одиграју сви мечеви за пласман. Полуфинални сусрети су на програму у четвртак 17. јануара,а финални мечеви играће се 20. јануара. Играло се у четири конкуренције, најбројнији су били сениори којих је било 28, такмичило се седам кадетских екипа, пет пионирских и три код млађих пионира.


Пролаз међу четири најбоље екипе обезбедио је ОЗЗ Ловренац после бољег извођења пенала, победивши Пет пријатеља из Темерина 4:2. Већ после четири минута игре Срђан Росић је обрадио саиграче из Пет пријатеља. Покушали су Младеновљани да пробију одбрану Темеринаца, али безуспешно. Потом је због неспортског понашања искључен Марко Недељковић. Међутим, играча више Пет пријатеља нису искористили, голман Ловренца Рашо Лугоња је одбранио пенал Бајићу.  Само што је почело друго Марко Трифуновић је изједначио резултат. А на пенал рулету славили су Младеновљани. Сигурни су били Козомора, Пуђа и Јевтић, док је за Темеринце Миљановић био сигуран, а ударац Филипа Бајића зауставио је Лугоња.

У расподели медаља наћи ће се и Макс бет који је елиминисао Братис паб, победивши са 4:2. Макс бет је брзо и лакше од очекиваног стигао до вођства од 2:0, а оба гола постигао је Милан Чичић. Нису се дали фудбалери Братис паба, међутим, лопта једноставно није хтела у гол. У наставку је виђена невероватна прича. Пошто је Аурелије Рашиован смањио вођство Макс бета на 2:1 из пенала, играч Братис паба је извео аут, лопта је додирнула голмана „кладионичара” Владимира Ранисављвића и завршила у његовом голу. Било је то 2:2. Чим су кренули с центра Страхиња Илић је довео Макс бет у вођство од 3:2, да би Милан Чичић потврдио пролаз у полуфинале голом из пенала после накупљених пет прекршаја.      

Ј. Галић

Фото: Дуел ЖФК Војводине и Фасаде, фото: Д. Иванић

Резултати

Млађи пионири

ЖФК  Војводина-  Фасада                      0:1

Пионири, бараж

Фортуна бамбино – ЖФК Војводина      8:0

Сениори, четвртфинале

Бровел виљушкари – Лампоне               3:2 (1:1)

Кафе Панда - Аутогалант                         0:1

ОЗЗ Ловренац – Пет пријатеља                4:2 (1:1) 

Макс бет  – Братис паб                             4:2

Полуфинале, 17. јануар

16.00: пионири полуфинале: Ресторан Наша Тврђава – Фортуна бамбино

16.35: пионири, полуфинале: Фасада - Кафе Дача

17.10: кадети, полуфинале: Кафана Крањац – МГМ Пламен инсталације

17.45: кадети полуфинале: НПР Пантић – Мађионичари

18.20: сениори полуфинале: ОЗЗ Ловренац – Бровел виљушакри

18.55: сениори, полуфинале: Аутогалант – Макс бет

Финале, 20. јануар

14.30: финале, млађи пионири

15.05: Меч за треће место, пионири

15.40: финале, пионири

16.15: меч за треће место, кадети

16.50: финале, кадети

17.25: меч за треће место, сениори

18.00: финале, сениори

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести