„Дневников“ турнир у малом фудбалу: Лампоне прошао у четвртфинале после пенал-рулета

Комплетирана је листа учесника четвртфинала на 56. Дневниковог турнира у малом фудбалу који се игра у малој сали Спенса.
lampone i rtv vojvodina
Фото: Duel Lamponea i RTV Vojvodine, foto: D. Ivanić

После Бровел виљушкара, Кафеа Пандае, ОЗЗ Ловренца и Братис паба, у чзавршницу нашег надметања пласирали су се још: Пет пријатеља, Лампоне, Братис Паб и Макс бет који брани пехар. 

Искусна екипа Братис паб коначно је заиграла како се то од ње очекивало и оправдала улогу фаворита против Ауто Ариса. Меч осмине финала тек је почео, а Бојан Вуковић искористио је грешку одбране и довео Братис паб у вођство. Стварали су шансе и преко Дејана Киша у 7. минуту удвостручили вођство, а до одласка на одмор за 3:0 погодио је Аурелије Рашиован. Наставак меча припао је Братис пабу који  је искориастио сваку изгледну прилику. Александар Радуновић је са два поготка, у 18. и 22. минуту повисио на 5:0, а могло је да буде и убедљивије вођство да Милан Вјештица из изгледне прилике није погодио стативу. Заиграо је Ауто Арис на све или ништа, најпре је шансу пропустио Младен Играчев, а Милош Митрић је са два поготка у два минута смањио заостатак. Ипак, Марко Прентовић се побринуо за коначних 6:2 и пролаз Братис паба у четвртфинале.

Братис паб ће у четвртфиналу на мегдан екипи Мак бет која је рутински савладала Ценекс са 7:2, а могло је да буде и много убедљивије да су до краја сусрета задржали ниво озбиљности из првог полувремена. У првих 15. минута виђено је пет голова у мрежи Ценекса, а погађали су  Милан Чичић, Страхиња Илић, Горан Недић и два пута Марко Миловац. У 17. минуту Мирослав Живојнов повисио је на 6:0, али су у завршници Борко Шућак и Петар Вукановић уписали Ценекс на семафор. Коначних 7:2 поставио је Данијел Дујковић, а у последња два минута стативе су погађали Чичић и Малиџан.

Велика борба виђена је у сусрету Лампоне Меридијан - РТВ Војводина Залагаоница БС, а путника у четвртфинале одлучили су пенали. Више прилика у првом полувремену имала је екипа РТВ Војводина, Љеваља је погодио стативу, а у последњем минуту поготком из велике даљине Милана Тривуновића повели су 1:0. У наставку Душан Тривуновић могао је да повиси вођство, али је погодио стативу, а у 21. минуту изједначио је Никола Рнић са пенала. Могао је Лампоне до победе после шута Милосавца који је савладао голмана, али је одбрана била будна и са гол линије избила лопту. Пенали су одлчивали,  а више среће и нерава имали су играчи Лампонеакоји су били прецизни (Целин, Матијевић и Рнић), док је за РТВ Војводину у првој и другој серији погађали су Станић и Љеваља, а шут Веселиновића у трећој серији завршио је поред гола.


Финале 20. јануара

Било је предвиђено да се 56. традиционални “Дневников” турнир у малом фудбалу заврши у недељу 13. јануара, међутим због заузетости мале хале због Српске нове године и неколико одбојкашких и кошаркашких мечева били смо принуђени да завршницу нашег турнира одложимо за недељу дана. Тако ће се полуфинални мечеви у свим категоријама одиграти у четвртак 17. јануара, а финални окршаји  биће на програму 20. јануара. 


После доста муке и уз преокрет Пет пријатеља савладали су Аутосервис.  У првом полувремену изгледне шансе пропустили су Михајло Козомора и Александар Грковић за Пет пријатеља, а на одмор се отишло са резултатом 0:0. У наставку виђена је голеада коју је отворио Слободан Терзић у 17. минуту и довео Аутоспорт у вођство. Само минут касније изједначио је Немања Ђорђевић, а уследио је и преокрет, те вођство Пет пријатеља које је донео Филип Бајић. У 26. минуту Драган Квачић изједначио је са пенала, а само два минута касније реванширао се Филип Бајић истом мером за коначних 3:2. Последња два минута Аутоспорт играо је без голмана, али није успео да избори пенале.

У мечевима баража за полуфинале у конкуренцији кадета Мађионичари су са 6:2 савладали екипу Бурка инсталације. Данило Чавић и Ђорђе Стјепановић у размаку од 15. секунди довели су Мађионичаре у вођство од 2:0 и њихова екипа боље је играла до средине другог полувремена када је на семафору стојало 5:0, а прецизни су још били Алекса Батос и Димитрије Девушић уз један погодак Данила Чавића. Марко Бурка постигао је два гола за свој тим, али у претпоследњем минуту Милан Крстић поставо је коначних 6:2.

Екипа МГМ пламен из Бечеја прошла је у полуфинале победом над Каза Бјанком од 3:0, уз два поготка Уроша Прерадова и један Игора Татића.     

М. Ристић

Фото: Duel Pet prijatelja i Autosporta, foto: D. Ivanić

Резултати

Млађи пионири

ФК Цемент – Фасада                                       2:6

Кадети, бараж

Мађионичари  – Бурка инсталације               6:2

Каза Бјанка  – МГМ Пламен инсталације       0:3

Сениори, осмина финала

Ауто Арис – Братис паб                                    2:6

Лампоне – РТВ Војводина Залагаоница         4:3 (1:1)

Пет пријатеља – Аутоспорт                              3:2

Ценекс –  Макс бет                                            2:7

Програм

Четвртак

16.00: ЖФК  Војводина-  Фасада (мп)

16.35: пионири, бараж: Фортуна бамбино – ЖФК Војводина

17.10: четвртфинале. сениори: Бровел виљушкари – Лампоне

17.45: четвртфинале, сениори: Кафе Панда - Аутогалант

18.20: четвртфинале, сениори: ОЗЗ Ловренац – Пет пријатеља 

18.55: четзвртфинале, сениори: Макс бет  – Братис паб

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести