„Дневников“ турнир у малом фудбалу: Кафе Панда потврдио улогу фаворита

На 56. традиционалном “Дневниковом” турниру почеле су борбе у нокаут фази, а прве четири екипе које су прошле у четвртфинале су Бровел виљушкари, Кафе Панда, ОЖ Ловренац и Аутогалант.
mimada lajn i brovel viljuskari
Фото: Дуел Мимада лајна и Бровел виљушкара, фото: Д. Иванић

Преостали учесници завршног дела турнира биће познати сутра, 9. јануара.

Најзанимљивију утакмицу, уједно и најефикаснију међу четвртфиналним окршајима, одиграли су Кафе Панда и Римски оил. Искусна и квалитетна екипа Кафе Панда потврдила је улогу једног од фаворита у овој страни жреба и са сигурних 7:1 прошла међу осам најбољих. Више се очекивало од екипе Римски оил која је била прва у својој групи, али је свих 30. минута била у подређеном положају. Већ у 3. минуту Никола Томић довео је Кафе Панду у вођство. Оштро је извео корнер, лопта је од одбрамбеног играча завршила у голу, а само два минута касније Дејан Зукић увећао је предност кафеџија. До одласка на одмор Никола Томић је могао Панди да донесе вођство од 3:0, али је њего шут са пенала одбранио Андреј Рошка. У наставку виђена је права голеада. Поготком Милана Ковачевића Кафе Панда је повео 3:0, два минута касније трачак наде екипи Римски оил донео је поготком Огњен Блажић, али последњих десет минута сусрета припало је кафеџијама. Други Никола Томић погодио је за 4:1, а раније поменути Никола Томић за 5:1 и назирао се скори крај, али су Дејан Зукић и Владимир Остојић поставили коначних 7:1.

У дербију дана између Мимала лајна и Бровел виљушкара виђена је велика борба екипа које знају да играју мали фудбал. Бровел виљушкари имали су више шанси у првом делу игре, а највећу пропустио је Бјелош у самој завршници. Почетком другог полувремена због оштрог старта Бранко Чалија искључен је на пет минута, после прекршаја над Танасићу. То је донело Бачкопаланчанима предност коју су материјализовали најпре преко Мирослава Бјелоша, а на 2:0 са пенала повисио је Борис Балиновић. Последња два минута меча Мимада лајн играла је без голмана, створила неколико прилика, али је ипак морала да се помири са поразом.


Девојчице у финалу

Младе фудбалерке ЖФК Војводине пласиракле су се у финале такмичења млађих пионира иако је остало да се у групи одигра још два меча.

Фото: Дуел ФК Цемент и ЖФК Војводина, фото: Д. Иванић

Оне су лако савладале нешто малђе играче Цемента из Беочина чак са 5:0. Поново је блистала Оливера Арсенин која је постигла два гола, сјајна је била и Милица Стојић, а поготке су постигле и Ања Мијатовић и Наталија Вуксановић.


ОЗЗ Ловренац из Младенова још једном је показао фантастичну игру и прошао у четвртфинале победом над екипом Кафе Хогар. Предвођени фантастичним голманом Рашом Лугоњом, Младеновљани су одбијали све нападе противника, а головима Марка Недељковића у 15. и Дејана Јевтића у 25. минуту из слободног ударца дошли до вредне победе.

Фото: Дуел ОЗЗ Ловренац и Кафе Хогара, фото: Д. Иванић

Свега је више виђено него фудбала у сусрету Хрубик Волво - Аутогалант. Од почетка сусрета било је много нервозе, више са стране Хрубик волва који нису могли да се помире ни са једном судијском одлуком, али нису ни створили изгледну прилику. Аутогалант из Ветерника повео је преко Обрада Јашића из контранапада, испоставило се да је то једини погодак на мечу, а до полувремена Хрубик Волво је могао до изједначења, али пенал са девет метара Александра Јовановића завршио је на пречки. Тензија се наставила и у другом полувремену, а квалитет фудбала је опао. Хрубик волво имао је иницијативу, али није успевао да дође до озбиљније шансе за изједначење, а нервоза је кулминирала у самој завршници када је после кошкања и оштрих стартова умало избегнут физички обрачун.

Последњи меч такмичења по групама одиграли су Макс Бет и Аутоспорт. Због боље гол разлике Макс бету је за прво место у групи био довољан и нерешен исход, док је Аутоспорт циљао само победу. Аутоспорт је преко Марка Миловца два пута могао до вођства из изгледних ситуација у првом полувремену, а велику шансу за кладионичаре пропустио је Мирослав Живојнов када је главом тукао у пречку. Макс бет је играо прво полувреме без Милана Чичића који се екипи прикључио у наставку меча и постао главни играч. Аутоспорт је преко Андреја Вучковића и Слободана Терзића повео 2:0 до 25. минута и довео свој тим надомак освајања првог места у групи седам, али се активирао Милан Чичић и погоцима са пенала у 27. и шутем са десет метара у 29. минуту изборио нерешен исход (2:2) који је Макс бету обезбедио „лакшег” ривала у осмини финала.

М. Ристић

Резултати

Млађи пионири

ФК Цемент – ЖФК Војводина                0:5

Сениори

Макс бет -  Ауто спорт (с)                       2:2   

Мимада лајн - Бровел виљушкари        0:2

Кафе Панда - Римски оил                       7:1

ОЗЗ Ловренац - Кафе Хогар                    2:0

Хрубик Волво – Аутогалант                     0:1

Програм

Среда, 9. јануар

15.25: ФК Цемент – Фасада (мп)

16.00:  кадети, бараж: Мађионичари (1/2) – Бурка инсталације (2/3)

16.35:  кадети, бараж:  Каза Бјанка (1/3) – МГМ Пламен инстал. (2/2)

17.10: осмина финала, сениори: Ауто Арис – Братис паб

17.45: осмина финала, сениори: Лампоне – РТВ Војводина Залагаоница

18.20: осмина финала, сениори:  Пет пријатеља – Ауто спорт

18.55: осмина финала,  сениори: Ценекс –  Макс бет 

Четвртак 10. јануар

16.00: ЖФК  Војводина -  Фасада (мп)

16.35: пионири, бараж: Фортуна бамбино – ЖФК Војводина

17.10: четвртфинале, сениори: Бровел виљушкари – Лампоне или РТВ Војводина

17.45: четвртфинале, сениори: Кафе Панда - Аутогалант

18.20 четвртфинале, сениори: ОЖ Ловренац – Пет пријатеља или Аутоспорт

18.55: четвртфинале, сениори: Макс бет или Ценекс – Ауто Арис или Братис паб

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести