Црвена звезда сутра почиње такмичење у Лиги европе: Брага ривал за поштовање

Црвена звезда сутра (18.45) дочекује португалску Брагу у првој утакмици групне фазе Лиге Европе. Ривал је веома квалитетан и заслужује велико поштовање и уважавање.
mladenovic
Фото: Драган Младеновић, фото: ФК Црвена звезда

Бивши капитен црвено-белих Драган Младеновић се присетио двомеча са Брагом из 2005. године, када су се пласирали у тадашњи Куп УЕФА .

- Брага је јак противник. Можда се некима чини да нису по имену звучан ривал, али имају буyет од око 50 милиона евра, а вредност њихових играча је  преко 100 милиона. Реч је снажном тиму који је већ играо финале Лиге Европе.Играју брз, нападачки и атрактиван фудбал, са веома брзом транзицијом. Нису случајно били у првом шеширу и зато важе за фаворита у групи. Звезди неће бити лако, а добро је што се први меч игра у Београду – рекао је Младеновић.

Пре шеснаест година Звезда се први пут у својој богатој историји сусрела са Брагом, а Младеновић је био један од главних актера тог двомеча после кога се наш клуб пласирао у Куп УЕФА.

- Тешка утакмица, Брага је и тада имали јако добру екипу. Постојао је план да не примимо гол у Београду пошто је важило правило гола у гостима, тако да нам је одговарао нерешен резултат. Знали смо да ако успемо да постигнемо гол у гостима да имамо шансе за пролаз даље. Тај план се испоставио као добар, тренер Валтер Зенга је то одлично замислио и буквално се тако десило. Били смо ослабљени због суспензије Николе Жигића, али нам је више значило то што је играо у реваншу. Имали смо и среће и заслужено прошли даље – рекао је Младеновић.

Директор Омладиске школе очекује тежак меч, али се нада тријумфу.

- Звезду очекује тешка утакмица против Браге, оба тима су квалитетна.Звезда је показала да може да игра са најјачима, сада као навијач и неко ко ради у њој  очекујем да мој клуб у двомечу буде успешнији – поручио је Младеновић.   

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести