Душан Бајатовић, генерални директор ФК Војводина: Тренерове жеље биће испуњене

У ФК Војводина решени су да освеже редове тима у зимском прелазном року и такве амбиције не крију.
bajatovic
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Црвено-бели желе да се врате у европско такмичење и свесни су да до тог циља могу да стигну једино уколико створе јаку екипу, кадру да испуни жеље навијача. Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић истакао је као неопходност да се тим оснажи и да се ове зиме доведу играчи који ће одмах моћи да допринесу повећању квалитета игре Воше. Тренер је при томе напоменуо да би волео да у екипи види Миљана Вукадиновића, крило Напретка, Уроша Витаса, штопера казахстанског Иртиша, Марка Петковића, десног бека Спартака из Москве, и Момчила Мркаића, нападача Јавора из Ивањице.

- Видећемо да ли ће ми моја два Деда Мраза - председник Војислав Гајић и генерални директор Душан Бајатовић - испунити оно што бих волео да добијем у играчком кадру - рекао је Лалатовић.

Позвали смо Душана Бајатовића, генералног директора ФК Војводина, да од њега чујемо како он размишља о овој теми.

- Жеље тренера Ненада Лалатовића биће испуњене - категоричан је био Бајатовић, иначе први човек ЈП “Србијагас”, генералног спонзора старијег новосадског суперлигаша. - Пред екипом је захтевно и ни мало лако такмичарско пролеће, током којег желимо да она избори право за играње у Европи. Свесни смо чињенице да ће нам за испуњење тог циља бити потребан и веома јак тим. Струка је своје рекла, на нама је да јој захтеве реализујемо и војводинашкој јавности омогућимо да на пролеће буде задовољна играма и резултатима наше екипе. Историјске дугове, дакле потраживања која су настала пре неколико година, углавном смо решили и остало нам је да регулишемо још два озбиљнија проблема и да тиме омогућимо финансијску стабилност клуба. Она ће стићи када успоставимо производњу младих фудбалера, а то не можемо да урадимо с просечним играчима. Улагањем новца у нови квалитет, захваљујући којем ћемо стићи до циља - играња у Европи - улажемо и у “робу” за европско тржиште. Једноставно морамо да стигнемо до тога да ФК Војводина постане самоодржив клуб и, по мени, на добром смо путу да у томе успемо.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести