Ердевичани почели припреме: Слога жели у виши ранг

Зимски распуст за фудбалере Слоге из Ердевика дуго је трајао, па су играчи зажелели лопте.
fk sloga erdevik
Фото: Dnevnik.rs

Ових дана Ердевичани су поново задужили опрему и почели припреме, а жеља им је прелазак у виши ранг - Српску лигу група Војводина. Тренер Мома Раичевић извршио је прозивку, а одазвало се 24 играча.

Срећан почетак припрема играчима је пожелео председник клуба Борислав Гњидић Жаја, а придржили су се и остали чланови Управног одбора.

„Управа се  потрудила да  играчима обезбеди максималне услове за рад, а на фудбалерима је да узврате добрим резултатима. Слога је друга на табели Војвођанске лиге - Југ, са освојених 35 бодова. Јдинство из Старе Пазове има нешто бољу гол диференцију. Мислим да имамо реалне шансе да на крају престигнемо ривала - рекао је Борислав Гњдић и додао:

„Још на почетку сезоне саопштили смо циљ - улазак у Српску лигу. То нам је најјачи мотив. Без дилеме, и јесенас смо играли најлепши фудбал у лиги.“

Жеља клуба је да до краја прелазнок рока ангажује пет-шест нових фудбалеа, да се појача конкуренција.

Фото: ФК Слога Ердевик

„Имамо и овако квалитетан фонд играча, талентоване младе фудбалере. Они из дана у дан напредују. Они стално напредују“, наглашава директор клуба Јовица Ђорђевић Роки.

„Задражали смо готово цео тим, а на пролеће ћемо бити и јачи. Ангажовали смо искусног голмана Милорада Николића (дошао из Розенберга), а стигли су и Ненад Ђуркић (Хрватска), Дарко Ловрић (Раднички, Сремска Митровица), Зоран Ђурић (Црвена звезда, Нови Сад). Немања Шарић (Швајцарска), а Сава Ковачевић је дошао у Слогу из Аустрије. Екипу ће на пролеће бити јача и за капитена Бориса Поважана који се успешно опоравља од повреде, као и за Драгана Смиљанића, који се после тешког прелома ноге враћа фудбалу. Клуб су напустили Милан Ковачевић и Ђорђе Пендо.

Мало је клубова у Срему који поседују тако добар травнати терен, рефлекторе за ноћне тренинге и утакмице, велелепне трибине. Амбиције клуба су јасне - прелазак у виши ранг. Зато сви фудбалери Слоге поручују у глас: „Даћемо све од себе да на крају првенства будемо најбољи“.

Слога ће одиграти и седам припреминих утакмица са Цементом из Беочина, Индексом, Митросом из Сремске Митровице, Граничаром из Адашеваца, Бежанијом, Подрињем, а генерлана проба пред почетак првенства биће утакмица са шидским Радничким.

Ердевичани ће један део припрема одржати (од 1. до 6. фебруара) и у Спортском фудбалском центру „Вујанин Бошков“ у Новом Саду.

„Поносни смо и на Бранислава Ивановића, капитена наше репрезентације и некадашњег нашег фудбалера, који нам помаже. Захваљујући њему Слога нема проблема са фудбалском опремом, копачкама, дресовима“, на крају каже Јовица Ђорђевић.

Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести