ФК Партизан представио новог тренера Илију Столицу

Илија Столица званично је представљен као нови тренер Фудбалског клуба Партизан.Столица долази уместо Александра Станојевића који је напустио Хумску после још једне сезоне без трофеја за црно-беле.
1
Фото: ФК Партизан

Нови тренер има 43 године, а у струци је од 2015. када му је први ангажман био у улози асистент Зорана Милинковића, управо у Партизану.

У међувремену је био селектор У17 репрезентације Србијре, па тренер Вождовца, Војводине и Олимпије из Љубљане, а последњи ангажман био му је опет у ФШ као селектор У21 тима.

Столица је као играч био нападач, одиграо је четири утакмице и за Партизан пре 22 године, а осим дреса родног Земуна, настао је још за – Љеиду, Металург Доњецк, ОФК Београд, Сент Труден, Монс, ОФИ, Будућност, Њу Игланд Револушн и ФК Њујорк.

- Долазак у Партизан је велика одговорност – почео је своје излагање Илија Столица. -  Срећа и задовољство коју осећам је тешко објаснити. Емоција коју осећам је толико велика да превазилази изазове, недоумице, питања и потпитања. Везиван сам више пута за Партизан, много пута смо разговарали. Можда из ове перспективе изгледа другачије, али за мене идеални моменат не постоји. Из тог угла, са таквом енергијом, приступам ономе за шта ме везују срце, знање, искуство, које носим из играчких дана, тако до тренерских дана. Не бих да дужим, оно што је јако важно, осећам се да сам дошао у свој клуб, да служим по мери својих највећих могућности. Циљ свих нас је да навијаче вратимо на трибину, да их вратимо квалитетном игром, принципом и односом. Пре свега играчи, стручних штаб а онда и све остале структуре клуба. Оно што могу да обећам је да ће од првог дана бити тамо.

Столица о 2017. када је Вождовац, који је тада предводио, спутао Звезду у борби за титулу: 

- Онај део овог посла који највише волим јесте комуникација са играчима. Велика већина њих су дуго у клубу, знају шта су обавезе и однос према дресу. Оно о чему смо дуго причали директор и ја, играчима ће олакшати обавезе и смањити притисак који носи овај дрес. Испред свих нас је Партизан. Верујем да играчи знају да оно што очекују од самих себе, очекујем и ја, као и сви у клубу. Често се спомиње та 2017. ја сам тада био само професионалац који је радио свој посао. Такав сам био, увек ћу такав бити. Та прошлост може да буде ослонац, али данас смо у 2022. то је једно искуство и треба да причамо о ономе што треба да буде, а не о ономе што је било. Сви смо ту да очекујемо очекивано, а очекивано је то да ћемо сваку утакмицу излазити да победимо. Сигуран сам да ћемо побрати симпатије навијача.

Столица је говорио и о тренутном играчком кадру.  Имамо изузетно квалитетних играча – уверен је Столица. -  Има момака који нису показали оно што се очекује, неки су задовољни, неки мање... Имамо идеју како да освежимо, унапредимо. 

Столица је разговарао са Александром Станојевићем. 

- Дуго смо разговарали. Сале је нашао времена после свих дешавања и сезоне. Морам да му се захвалим јер је изнео једну изузетну сезону из које сам имао осећај да је заборављено да смо били до последњег кола у борби за титулу. Човек који је освојио рекордан број бодова, пролеће у Европи., Сале је неко ко је давао целог себе. 

Сезона почиње за месец дана, а Партизан још није почео припреме.

- Сваки тренер има свој модел игре, особености. Оно што је важно јесте адаптација на играчки кадар. Када имате могућност да изаберете појачања, посежете за њима. Са друге стране, имате играче који ће сами по себи то оплеменити. Почетак сезоне је идеална позиција за долазак у клуб. Почетак је померен, скраћен је период припрема. Имамо ‘само’ четири недеље. Волео бих да имам комплетиран тим, међутим, постоје неке ствари које морамо да радимо у ходу.

С. Р.  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести