Фудбалери Војводина у недељу дочекују Раднички

НОВИ САД: Гледаоци коју буду решили да у недељу поподне дођу на стадион “Карађорђе” у Новом Саду присуствоваће дерби сусрету 29. кола фудбалске Суперлиге, у којем ће снаге одмерити трећепласирана Војводина и шестопласирана екипа Радничког из Ниша.
Filip Malbasic, dnevnik s susnjevic
Фото: Фото: Дневник/С. Шушњевић

Јесенас је окршај ова два тима био веома буран, Нишлије су славиле са 1:0, а у редовима Новосађана арбитража Петра Пипера из Чачка изазвала је велико незадовољство. Било како било, бодови су на Чаиру припали домаћем саставу, а црвено-бели сада имају прилику да се реванширају, али и да покажу како је краткотрајна криза остала за њима.

После тријумфа у четвртфиналу Купа над Борцем (5:2), тренер Александар Веселиновић и његови ученици сигурно ће желети још једну победу, као доказ оправданости размишљања да на “Карађорђу” поново дувају победнички ветрови. Насупрот њима наћи ће се екипа коју сјајно предводи Новосађанин Милан Мима Раставац и која уз себе има идеју да проба да изненади домаћина и поправи бодовни салдо пред скори почетак плеј-офа.

„Пред нама је дуел с Нишлијама које су се доста појачале у односу на утакмицу коју смо одграли јесенас на Чаиру“, рекао је Филип Малбашић, овог пролећа најразигранији и најубојитији фудбалер Војводине. “С искусним Волковим и Којићем, играчима с којима сам заједно наступао у Партизану, Раднички је добио на снази и квалитету. С друге стране, после две непријатне првентвене епизоде, а онда и после Куп победе над Борцем, желимо да потврдимо позитиван курс на ком смо се нашли после промене тренера. Хоћемо, верујем и да можемо, да изгледамо као у дуелу с Борцем, да будемо офанзивни, да нападнемо госте и стигнемо до вредних бодова“.

A. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести