Фудбалери Војводине тренирају, а клупски оперативци воде преговоре са евентуалним појачањима

Тренинзи фудбалера Војводине све су интензивнији, јер први део зимских припрема шеф струке Радован Кривокапић и његови сарадници желе да искористе како би поставили што бољи основ пред одлазак екипе у турски Белек.
vosa pripreme
Фото: Dnevnik.rs

Тамо ће, од 24. јануара до 7. фебруара, радити, па тренери пажљиво прате учинак сваког појединца, како би за који дан могли да редукују списак играча на које ће рачунати на пролеће. Кандидати за тим тога су свесни, улажу максималне напоре да убеде тренере да заслужују место у екипи, али их све то не омета да тренирају у позитивној и веома доброј атмосфери.  Осим повратника Вука Митошевића, до сада ни један нови играч није стигао у Вошу, што не значи да клупски оперативци не разговарају с интересантним фудбалерима. Ипак, спортски директор Саша Дракулић не жели још да упознаје јавност с тим ко би евентуално могао да дође ових дана у Нови Сад.

„Имамо контакте с одређеним играчима, водимо преговоре, али ћемо о њиховим именима нешто конкретније моћи да кажемо тек када договор буде постигнут“, рекао је Дракулић.

„Знамо које су нам позиције у тиму дефицитарне и сконцентрисали смо се на то да их попунимо жељеним профилом фудбалера. Ту, пре свега, мислим на довођење нападача и једног офанзивног везисте. Питање дефанзивног везног решили смо ангажовањем Вука Митошевића, за којег сам убеђен да ће нам, квалитетом и искуством, бити од велике користи.“


Старич отишао у Шпанију

Млади чувар мреже, Словенац Филип Старич, напустио је црвено-беле и отишао на пробу у један трећелигашки клуб у Шпанију. Овај готово два метра високи 19-годишњак прошлог лета је стигао међу црвено-беле и покушавао да се наметне, а сада је решио да срећу опроба на Иберијском полуострву.


Иако на тренинзима тренутно има много фудбалера, стручни штаб је добро организовао и синхронизовао вежбе, па се на вештачком терену код Новосадског сајма не ствара гужва. Док једни раде на вежбама које треба да им побољшају кондициону припрему, други, на скраћеном терену, играју на два гола. Голмани су, наравно, посебан део тима, а о њиховим вежбама бригу води Милан Јованић, некада и сам врсни чувар мреже. Под његовом командом јуче су вежбали Емил Роцков, Никола Симић, Вукашин Пилиповић и Немања Тороман, који су очигледно били веома мотивисани да до у танчине испуне Јованићеве захтеве.

Приближава се и прва контролна утакмица, у којој ће Војводине играти с екипом Бачке из Бачке Паланке и која ће Кривокапићу и сарадницима помоћи да одреде списак од 26-27 играча који ће путовати у Турску. Они који се на њему не буду нашли моћи ће да потраже нове клубове, оду на позајмице или да се, када је реч о омладинцима, врате међу своје вршњаке и тамо чекају нови позив из сениорске екипе. Утакмица између Новосађана и Бачкопаланчана игра у суботу од 13 часова, на терену у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести