Фудбалери Војводине успешно окончали припреме у Словенији: Склапа се све складнији мозаик

Победом над хрватском Горицом (2:0) у последњој тренинг утакмици у варошици Радомљу, фудбалери Војводине завршили су двонедељни припремни циклус у Словенији.
Slavoljub Djordjevic1 vosa
Фото: Славољуб Ђорђевић, фото: Дневник (А. Предојевић)

На Мариборском Похорју су имали веома добре услове за тренинге, а изузетно љубазно особље хотела „Арена“ улагало је велики труд како би се гости из Новог Сада што удобније осећали.

Када се посматра учинак у контролним дуелима, а било их је четири, мора да се нагласи да су повреде појединих фудбалера умногоме пореметиле планове тренера Славољуба Ђорђевића и његових сарадника. Редом су остајали без Миљана Вукадиновића, Стефана Ђорђевића и Михајла Нешковића, који су морали да се врате у Нови Сад. Уз то, новајлија Александар Буснић пропустио је значајни део тренинга с екипом, радио је, због озледе, доста дуго само индивидуално, а у последњој провери с Горицом ван строја су остали Мирко Топић и Душан Стевановић. Изузетно ангажован био је спортски директор Љубиша Дунђерски, па су у Марибор стигла и двојица нових играча – Лука Цуцин и Небојша Бастајић.

- Када говорим о провери с Горицом, јако је тешко када се игра утакмица пред сам повратак кући – рекао је тренер Ђорђевић. – Ипак, момци су показали да су прави професионалци и одрадили су сусрет с хрватским тимом јако добро. Имамо тренутно веома мали број играча у ротацији, четворица битних су повређена, али су остали одиграли и овај дуел, као и онај с Муром, изузетно добро. Јако је лепо када припреме завршите победом над квалитетним супарником, па, генерално, могу да будем изузетно задовољан.


Биланс у Словенији

Војводина је у Словенији одиграла четири утакмице, остварила је две победе (СЛАСК Вроцлав – 1:0 и Горица – 2:0),  ремизирала (Мура - 1:1) и једну изгубила (Марибор 1:4). Укупна гол разлика износила је 5:5, а Урош Кабић постигао је два гола, док су се по једном међу стрелце уписали Момчило Мркаић, Вељко Симић и Небојша Бастајић.


Мада је нова спортска политика  клуба усмерена на то да се екипа што више ослања на младе момке, поникле у Омладинској школи „Илија Пантелић“, стицај (не)повољних околности утицао је на то да су они веома често, можда и чешће него што је било планирано, били на терену. Трудили су се из петних жила да оправдају поверење и покажу да и те како заслужују пуну пажњу. Утисак је да се посебно, можда чак и за стартну поставу, намеће 17-годишњи Урош Кабић, који је играо на позицији шпица и био стрелац у дуелима с Пољацима и Мариборчанима. Једном речју, склапа се све складнији мозаик, који би за последицу требао да има добру игру у новој сезони, самим тим и резултате који ће радовати све оне којима су новосадски црвено-бели при срцу.

- Имамо проблем у задњој линији, на десном штоперу и левом беку због повреда које су нас пратиле. Сигуран сам да ћемо то веома брзо да решимо, убеђен сам већ у току наредних дана. Што се младих играча тиче, већ сам уморан да причам на ту тему, јер стално потенцирам то да оног тренутка када неки фудбалер истрчи на терен не постоји подела на млађе и старије. Сви они за мене су једнаки и сви чине тим.

Када се реч повела о његовом задовољству оним што је у Словенији урађено, млади стручњак нема никакву дилему.


Вељко Симић задовољан: Свакодневно растемо

Први гол за Новосађане у победи против састава из Велике Горице постигао је брзоноги Вељко Симић. У неколико наврата овај играч стварао је и пре тога проблеме одбрани хрватског тима и могао је још који пут да затресе његову мрежу.

- Била нам је то најбоља утакмица на припремама, што показује да као тим растемо из дана у дан – објаснио је Симић. –Припреме су биле тешке, евидентан је био умор од пуно тренинга и некада се то одражавало и на утакмицама, али смо сачували фокус и концентрацију. Нажалост, повреде су нас упорно пратиле и цех су платили неки од најстандарднијих играча, али се надам да ће се они брзо опоравити и да ћемо ускоро да будемо комплетни.


- Био бих презадовољан, да није било тих повреда. Све то била је чиста божија воља, јер никакве грешке није било до терена или тренинга и само због тога не могу да будем у потпуности срећан. Морам да нагласим да су момци доста тога доброг урадили, њихово понашање и дисциплина били су на врхунском нивоу. Но,  опуштања нема, очекује нас тежак период, у којем ће бити још доста рада и одрицања. Верујем у ову групу играча и убеђен сам да она има озбиљан потенцијал и у првенству ћу инсистирати на томе да утакмице мора да добија читав тим.

У првом колу Суперлиге Војводина гостује Црвеној звезди( 17. јула), а  пре тога (у суботу, 10. јула) на „Карађорђу“ ће се састати с израелском екипом Макабија из Нетање.

- С Макабијем ћемо играти у наредну суботу, а почетак утакмице заказан је за 20.30 часова. Убеђен сам да ће се до тада екипи прикључити Дуле Стевановић и Топић и да ћемо се, колико-толико, комплетирати. Настављамо да радимо и убеђен сам да ћемо остварити велики успех у изазовима који су пред нама – поручио је Славољуб Ђорђевић.

Небојша Бастајић је у дуелу с Горицом први пут истрчао на терен у дресу Воше и постигао је гол.

- Није могао деби лепше да протекне, надам се да је ово само почетак и заиста сам срећан што се овако лепо све отворило – нагласио је искусни фудбалер, пристигао из редова Инђије. – Посебно желим да се захвалим свим момцима што су ме сјајно прихватили и што се осећам као код куће. Како припреме улазе у завршну фазу, видно је да екипа игра све боље и ноге су свима све лакше. Не би било добро да је обрнут случај, јако је важно и то што се види помак из утакмице у утакмицу и надам се да ће све бити како треба до прве првенствене  утакмице.Имамо доста младих играча који поседују велики потенцијал и треба да наставе да раде, јер онда ни за Вошу, као ни за њих саме, нема никакве зиме. Од нас, старијих, имаће максималну подршку– поручио је Бастајић.

Фудбалери  су по повратку кућама добили три слободна дана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести