Горан Ђоровић, селектор младе репрезентације: Математички још нисмо на Еуру

Млада фудбалска селекција Србије, играчи рођени 1996. године и касније, у ФЦ “Вујадин Бошков” одрадила је први тренинг, у склопу припрема за преостале две утакмице квалификација за Европско првенство.
Goran Djorovic
Фото: ФСС

Шампионат Старог континента игра се 2019. године у Италији и Сан Марину, а наши сјајни момци су већ сада готово сигурни учесници највеће смотре европске фудбалске младости. Да би стигли до циља, потребно им је да освоје још само бод у утакмицама са Аустријом (12. октобра) и Јерменијом (16. октобра), селекцијама које ће дочекати на стадиону “Карађорђе”.У нашем табору верују да ће на путу до коначног тријумфа имати и велику помоћ гледалаца, како би с њима поделили радост због освојеног првог места у групи и пласмана на Еуро.

„Досадашњи максимални учинак у групи остварен је заслугом свих играча“, рекао је селектор Горан Ђоровић.

„Направили смо добру подлогу пред два последња сусрета у квалификацијама, али смо свесни да још увек и математички нисмо изборили пласман на Европско првенство. С таквим ставом се припремамо за дуеле с Аустријом и Јерменијом, јер ће они за нас представљати два финала на путу ка циљу којем тежимо.“


Потенцијал за моћни тим

Тренутно се у Новом Саду припрема 25 фудбалера, од којих ће, буде ли све како треба, већина од њих наступити и на ЕП следеће године. Иако ће углавном тада имати по 23 године, право наступа имају сви фудбалери који су рођени 1. јануара 1996. године и касније.

„Селектор ће бити у прилици да састави изузетно квалитетну репрезентацију, с тим да је Младен Крстајић већ доста њих позвао и у А селекцију“, објаснио је тим-менаџер Немања Смиљанић.

„Подсетићу да за најбољи тим играју момци који по годинама припадају младој селекцији, попут Андрије Живковића, Саше Лукића, Немање Радоњића...“


Иако су у прошлих осам утакмица забележили све победе, српски репрезентативци не скривају жељу да учине све како би квалификације окончали с максималним скором.

„Остајемо потпуно мобилни и фокусирани. Свесни смо да смо до ове ситуације стигли искључиво захваљујући правом односу према државном тиму, али, наравно, и квалитетним играма. Желимо да квалификације завршимо на исти начин, потпуним тријумфом.“

У петак Лука Јовић и дружина дочекују Аустрију, репрезентацију коју су на гостовању савладали са 3:1.

„Свака утакмица тешка је на свој начин, без обзира на име ривала. Имали смо исправан однос према сваком противнику, уз максимални респект и правећи корак по корак. Имам поверење у ове момике који су у репрезентацији и не желим да сада размишљамо и о сусрету с Јерменијом. Сконцентрисани смо на дуел с Аустријом, а када се он буде завршио размишљаћемо и о последњој препреци“, поручио је Ђоровић.

Уз нашу селекцију, до сада максимални учинак има још репрезентација Француске, која у својој групи има свих девет победа. Ипак, утисак је да је та група нешто лакша, јер се у њој налазе селекције Словеније, Казахстана, Бугарске, Црне Горе и Луксембурга. И додајмо још један куриозитет - и “орлићи” и “галски петлићи” имају гол-разлику 23:5, с тим да су Французи одиграли утакмицу више.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести