Градска управа и градоначелник Новог Сада помажу: Шајкаш из Ковиља добио опрему и телевизор

Фудбалски клуб Шајкаш 1908 из Ковиља један је од најстаријих на овим просторима.
FK Sajkas 1908 Kovilj 1
Фото: Светозар Богдановић, Никола Лазетић и Рајко Николић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

Први тим наступа у Новосадској лиги и бори се за улазак у бараж за виши ранг, а јуче је од Градске управе Новог Сада и градоначелника Милоша Вучевића добио лепе поклоне у виду спортске опреме за сениорску екипу и око 80 дечака који у клубу тренирају, као и ТВ апарат. Ове дарове председнику клуба Светозару Богдановићу и спортском директору Рајку Николићу уручио је у име Града Никола Лазетић, некадашњи истакнути фудбалски репрезнтативац наше земље, који је каријеру успешно градио у више клубова из Србије, Турске и Италије.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Идеја наше акције је у томе да се истакнути спортисти укључе у промоцију здравог начина живота и спорта уопште, како би пружили помоћ мањим клубовима којима је она неопходна - рекао је Лазетић. - Желимо да се што већи број деце активно бави спортом, једном од ретких активности уз помоћ које могу рано да се осамостале и обезбеде леп живот својим породицама и себи. Сама акција траје већ дуже време, уз велику помоћ Градске управе Новог Сада, градоначелника Милоша Вучевића и људи добре воље. Посебно бих истакао то да се она не финансира из буџета Града, већ уз помоћ спонзора који помажу својим донацијама мање клубове.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Први човеку ФК Шајкаш 1908 Светозар Богдановић се захвалио на поклонима и истакао:

- Наша средина можда јесте мала, али иза себе има дугу и богату фудбалску традицију. Шајкаш 1908 је један од најстаријих клубова на овим просторима, а посебно смо поносни због чињенице да је Војводина, давне 1914. године, на нашем терену, на којем се и данас налазимо, одиграла прву званичну утакмицу по оснивању и то с нашим клубом. Немамо друге изворе финансирања, па нам ови поклони заиста пуно значе. Наравно, чинимо све што је у нашој моћи да створимо што боље услове младима за бављење спортом, реновирали смо свлачионице, а сада покушавамо да заменимо дотрајалу столарију на згради која је у лошем стању. Надамо се да ћемо привући за то још неке донације, а овом приликом се најтоплије захваљујемо градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и Градској управи на поклонима које смо добили.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Управо Града, Месна заједница и манастир Ковиљ, као и приватна фирма “Равни Буљим” највише помажу ФК Шајкаш 1908 у спровођењу свакодневних активности. Нема никакве сумње да ће им у томе пуно помоћи и нова опрема коју им је уручио Никола Лазетић и да ће овај клуб успети да реализује спортске планове.     

А. Предојевић

С. Рудакијевић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)
Фото: Дневник (С. Шушњевић)
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести