Гризман украо бод Реалу

МАДРИД: Фудбалери Реал Мадрида нису успели да на свом терену у градском дербију савладају Атлетико који је голом Антоана Гризмана у 85. минуту осујетили домаћина.
antoan grizman EPA/BALLESTEROS
Фото: EPA/BALLESTEROS
Домаћин је заслужено повео преко Пепеа у 52. минуту, када је Бразилац главом спровео у мрежу центаршут Тонија Кроса из слободног ударца и коначно матирао расположеног голмана гостију Јана Облака.
 
"Краљевићи" су већим делом меча доминирали, али је Антоан Гризман све време представљао озбиљну претњу по гол Кејлора Наваса и у 85. минуту је коначно успео да крунише своју квалитетну партију.
 
Кореа му је послао лопту у простор између двојице играча Реала, Француз је избегао офсајд замку и после правовременог трка тукао у ближи угао, поред истрчалог Наваса - 1:1.
 
То значи да Реал у последње четири сезоне нема победу над Атлетиком на стадиону "Сантјаго Бернабеу" у мечевима за бодове! Овом ремију претходили су тријумфи "јорганџија" у сезонама 2013/14 (0:1), 2014/15 (1:2) и 2015/16 (0:1).
 
 
 
Барселона има прилику да се победом у Малаги у суботу увече изједначи са лидером по броју бодова, с тим да ће Реал тада имати меч мање. Чак и ако Каталонци буду киксирали, у преосталих седам кола гледаћемо велику борбу за титулу првака Шпаније ("Ел класико" је на распореду 25. априла у Мадриду), док је Атлетико све сигурнији да ће освојити треће место и директно се пласирати у Лигу шампиона.
 
Када већ помињемо елитно такмичење, у првим мечевима четвртфинала састају се у уторак Јувентус - Барселона, а у среду Бајерн - Реал и Атлетико - Лестер.
 
Тренеру актуелног првака Европе, Зинедину Зидану, неће пријати то што је Пепе средином другог полувремена замењен због повреде, посебно што је ван строја однедавно и Рафаел Варан.
 
(mondo.rs)
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести