Манчестер Јунајтед поново у Лиги шампиона

СТОКХОЛМ: Фудбалери Манчестер јунајтеда су рутински, без већих проблема, савладали у финалу Лиге Европе младу екипу Ајакса са два гола и стекли право да наредне сезоне играју у Лиги шампиона.
m
Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI

Тако су фудбалери са Олд Трафорда комплетирали европске трофеје, после три освојене титуле у Лиги шампиона и једне у Купу победника купова, освојили су и Лигу Европе.

Први минути меча протекли су у испитивању снага, додуше фудбалери Јунајтеда су били нешто предузимљивији, али без конкретних акција, а онда  је Мата с леве стране повратном лоптом гађао Фелаинија, али високи Белгијанац није успео да захвати лопту. Већ у следећем нападу Манчестер је повео, Погба је са 18 метара шутирао, лопта је закачила Санчеза и променила правац и Онана је био савладан.

После поготка Енглези су се повукли, препустили су средину терена Ајаксу, међутим, „копљаници" нису имали пуно простора за игру, јер су Ерера, Погба, Фелаини, Мата и Мхитарјан добро затварали простор. Додуше, млади фудбалери Ајакса покушавали су индивидуалним акцијама да пробију бедем испред беспосленог Ромера, али нису успели. Све њихове акције завршавале су се негде пред казеним простором.

На почетку другог дела игре фудбалери Манчестер јунајтеда удвостручили су предност. Мата је с десне стране извео корнер, Смолинг је главом спустио лопту, а у гужви најбоље се снашао Мхитарјан и лопту убацио у мрежу.

Међутим, слика на терену се није променила, Ајакс је и даље имао инцијативу, а Јунајтед се сјајно бранио, пукотине у одбрани „црвених ђавола” није било, а из контри претили су Рашфорд и Фелаини. Кружили су „копљаници" око казненог простора ривала, тражили простор за шут, али сваки њихов ударац био је изблокиран.

Покушавао је тренер Ајакса Петер Бос изменама да нешто промени, али до краја утакмице његои ученици нису успели да створе ниједну полуприлику. Из контре су црвени могли и до трећег поготка, Лингард је побегао својим чуварима, али није издржао и Санчез га је сустигао, међутим то је било све што је до краја меча виђено у финалу другог по квалитету европског клупског такмичења.

Г. Ковач


АјаксМанчестер јунајтед 0:2 (0:1)

СТОКХОЛМ: Стадион “Френдс арена”, гледалаца 50.000, судија: Скомина (Словенија). Стрелци: Погба у 18. и Мхтаријан у 48. минуту. Жути картони: Велтман, Јунес, Ридевалд (Ајакс), Мхтарјан, Фелаини, Мата (Манчестер јунајтед).

АЈАКС: Онана 6– Велтман 6, Де Лит 6, Санчес 6, Ридевалд 6 (Де Јонг), Зијеч 7, Шене 6 (Ван де Бек), Класен 7 – Долберг 6 (Нерес 6), Јунес 6, Траоре 7.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Ромеро 7– Валенсија 7, Блинд 7, Смолинг 7, Дармјан 6 – Ерера 7 – Мхитарјан 7 (Лингард), Погба 7, Фелаини 7, Мата 7 (Руни) – Рашфорд 6 (Марсијал).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести