Вести: Гризман најплаћенији у историји Атлетика, плата 14 милиона 

МАДРИД: Најбољи фудбалер Атлетико Мадрида Антоан Гризман званично је продужио уговор до 2022. године и постао најплаћенији играч у историји клуба.
grizman
Фото: FoNet

Француз ће према новом уговору, који је годину дана дужи у односу на претходни, зарађивати чак 14 милиона евра по сезони.

Гризман је новим уговором показао оданост Атлетику, одбацивши понуде Манчестер Јунајтеда и Пари Сен Жермена, у тренутку када "јорганџије" не могу да доводе појачања због казне ФИФА.

Он је био спреман да преговара са Јунајтедом око трансфера, али је после одбачене жалбе Атлетика одлучио да остане у Мадриду.

Гризману остаје иста излазна клаузула у уговору у износу од 100 милиона евра.

Роналду прети 15 месеци затвора због утаје пореза

МАДРИД: Најбољи фудбалер света и прва звезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо суочава се са оптужбама шпанских тужиоца да је утајио порез од 14,7 милиона евра.

Бројни шпански медији преносе да ће до краја јуна бити покренут поступак против Португалца на основу истраге пореских званичника да је од 2011. до 2014. године на Девичанским острвима сакрио своје приходе од продаје права на имиџ.

"То није случајно урађено, прекршен је закон свесно и намерно", рекли су из шпанског тужилаштва, а преноси "Ел Паис".

Роналду прети казна затвора од 15 месеци, с тим да је неће одслужити између решетака јер према шпанском закону, уколико претходно није имао сличних прекршаја и ако је казна испод две године, може да је служи ван затвора.

Пре Роналда проблеме због утаје пореза имао је Лионел Меси, Нејмар, Алексис Санчез и други фудбалери који су играли или играју у Шпанији.

Јунајтед послао другу понуду, Мората иде на Олд Трафорд

МАДРИД: Нападач мадридског Реала Алваро Мората најближи је трансферу у Манчестер Јунајтед, после друге понуде енглеског великана.

Агент шпанског фудбалера Хуанма Лопез потврдио је да је клуб са Олд Трафорда у Мадрид послао појачану понуду, али није желео да открије о којој се суми ради.

Манчестер Јунајтед је прошле недеље Реалу за Морату понудио 60 милиона евра, која је глатко одбијена јер шампион Шпаније и Европе захтева чак 88 милиона.

"Јунајтед је клуб са много шарма, јако интересантна опција. Могу да кажем да је дошла значајна понуда и сада је на Реалу да одлучи. Не могу више да откривам", рекао је Лопез за италијански Калчомеркато.

Реал је раније одбио и понуду Милана, али менаџер "црвених ђавола" Жозе Мурињо неће лако одустати да доведе квалитетног нападача, након што је повређеном Златану Ибрахимовићу истекао уговор.

Прва мета Антоан Гризман из Атлетико Мадрида је недоступан, потписао је нову сарадњу, па је Мората сада примарна опција.

Против селидбе на Острво нема ништа против 24-годишњи фудбалер јер је незадовољан статусом и минутажом у матичном Реалу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести