Коларов: Најдражи гол; Матић: Могло и убедљивије

САМАРА: Капитен фудбалске репрезентациеј Србиеј Александар Коларов рекао је да му је гол за победу против Костарике (1:0) међу најдражим у каријери и додао да сада емоције морају да се оставе по страни.
1
Фото: EPA-EFE/PETER POWELL

"Гол који смо жељно ишчекивали. Важна победа, али сада треба држати емоције по старни, имамо још две утакмице и лепу ситуацију да прођемо групу. Функционисали смо као тим и са оваквим понашањем можемо се надати само добром", рекао је Коларов за РТС.

Заменик капитена Немања Матић истакао је да је тријумф могао да буде и убедљивији.

"Надам се да смо обрадовали нацију. Нисмо очекивали да ће да буде лако, овде су најбоље селекције на свету, свака утакмица је прави "рат" и наставићемо да се боримо. Мислим да смо заслужили мало више од 1:0, али задовољни смо".

Лука Миливојевић навео је да је сада други круз веома близу.

"Најбитнија победа, сад смо близу проласка у други круг. Морамо да будемо задовољни, имали смо пуно шанси, могли смо да решимо и раније, али свакако заслужена победа", поручио је Миливојевић.

Крстајић: Атмосфера је темељ, играчи најзаслужнији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да је екипа у победи против Костарике (1:0) показала тимски дух и заслужено победила.

"Да бисте нешто урадили битан је темељ, а темељ је добра атмосфера. Ми имамо сјајно атмосферу, функционишемо ако један, нема ни најмањих проблема. Сви смо заједно, данас смо то испољили на терену, можда није била нека игра, али показали смо велико срце", рекао је Крстајић за РТС.

Према његовим речима, Костарику је потребно брзо архивирати и окренути се утакмицама против Швајцарске и Бразила.

"Ова победа нам сад даје мир и идемо даље, још две тешке утакмице, Швајцарска, па Бразил. гледаћемо их вечерас, већ смо их анализирали, добро припремили, али видећемо шта још има. У сваком случају идемо корак по корак и надамо се најбољем", поручио је Крстајић.

Сергеј Милинковић Савић: Најважнији меч у мојој каријери

Везни играч Србије Сергеј Милинковић-Савић истакао је да му је меч против Костарике био најважнији у досадашњем делу каријере.

"Много нам је лакше сад да уђемо у следећу утакмицу. Ова је била много тешка, дали смо све од себе, много смо трчали, на крају се све исплатило", рекао је Милинковић-Савић

Везиста Лација није учествовао у квалификацијама за Мундијал, па му је овај меч било својеврсно "ватрено крштење" у националном дресу. 

"Ово ми је најважнија утакмица у каријери, дуго ћу је памтити. Тражили су ми дрес нисам никоме хтео да га дам јер ми је ово прва велика у каријери, а надам се да ће их бити још". 

Следећи меч Србија игра у петак, 22. јуна против Швајцарске у Калињинграду. 

"Не размишљамо да ли ћемо бити први или други већ да добијемо следећу утакмицу. Швајцарској све зависи сада од Бразила, ако изгубе ући ће јако од првог минута".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести