Крстајић: Братски у Подгорици, момци показали квалитет

ПОДГОРИЦА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић након победе против Црне Горе у Подгорици са 2:0, рекао је да је презадовољан игром и победом и апострофирао братски дочек у Подгорици.
krstajic, tanjug dimitrije goll
Фото: Mladen Krstajić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Све је било у Црној Гори братски. Жао ми је што је пре утакмице била прича да је утакмица високог ризика. Не знам разлог кад нема проблема никаквих. Правимо фаму без покрића. Утакмица је показала на терену и трибинама да су навијачи били коректни, играчи, права фајтерска борба", изјавио је Крстајић на конференцији за медије.

Он је посебно нагласио велики број младих играча у тиму, што је доказ да Србија има будућност.
"Момци су показали квалитет и карактер. Утакмицу је почело девет клинаца од 11, тотално подмлађена екипа. Једино Душан Тадић из старе генерације и Рукавина. То је још један плус и подстрек за даљи рад", казао је селектор.

Према његовим речима, није га разочарала Црна Гора, него је његова екипа сјајно контролисала игру, поготово у првом полувремену.
"Знали смо да Црна Гора има одличан квалитет, без обзира на то што је фалилло пар играча. И нама су два кључна, али они који су играли су показали карактер. Ови момци имају будућност и то су показали", рекао је Крстајић.

Следи дуел у Румунији и Крстајић каже да треба победу у Подгорици веома брзо заборавити .
"Имамо мало времена да се спремимо, концентрација мора да буде максимална на наредног противника", закључио је Крстајић.

Тумбаковић: Без решења за Митровића, биће боље у Београду

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Љубиша Тумбаковић, после пораза у Подгорици од Србије са 2:0, изјавио је да је његов тим мало показао и признао да није било решења против Александра Митровића.

"Припремали смо играче за мирну утакмицу, где треба да буде пуно концентрације. Међутим, мало тога смо показали. Противник је ту у великој мери утицао. Они су скратили терен, били су одговорни и дисциплиновани, посебно у дефанзиви. Доминирали су на средини терена", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре.

Он је признао да није било решења за Митровића и нагласио да није задовољан суђењем Италијана Ђанлуке Рокија, па је зато искључен.

"Митровић је био физички доминантан. Против таквих играча се игра мало другачије. Вероватно ћемо се другачије поставити у реваншу. То што ради у нападу, окренут леђима, стварно је маестрално. Он је играч шеснаестерца. Има добру сарадњу са Тадићем, иако он није играо посебно добро, може много боље, али та конекција између њих двојице је то што је добро", поручио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести