Квалификације за ЕП: Окупила се у Новом Саду млада фудбалска репрезентација Србије

Окупила се млада фудбалска репрезентативци Србије, играчи селекције до 21 године, водећа на табели групе 7 у квалификацијама за Европско првенство, које се игра следеће године у Италији и Сан Марину.
Radost U21 selekcija Srbije
Фото: ФСС

Селектор Горан Ђоровић позвао је за последње две утакмице (с Аустријом и Јерменијом) 25 фудбалера и на њима је задатак да освоје барем још један бод, тиме и математички овере визу за првенство Старог континента. До сада су наши младићи, рођени 1996. године и касније, остварили свих осам победа и преостало им је да, на стадиону “Карађорђе”, наступе у овим квалификационим сусретима зачине двема новим победама, чиме би комплетирали потпуни тријумф у овој конкуренцији и логично донели велико задовољство домаћим љубитељима фудбала.

„Сви позвани играчи јавили су се селектору“, рекао је тим-менаџер Немања Смиљанић.

„Кашњење су најавили они који нису могли да стигну на време због наступа у својим тимовима и неадекватних термина авионских летова. У сваком случају, очекујемо и њих у Новом Саду  у веома кратком временском периоду, како бисмо у комплетном саставу могли да одиграмо две утакмице које су пред нама.“

Србија ће дочекати најпре репрезентативце Аустрије у петак, 12. октобра на “Карађорђу”, коју је савладала на гостовању са  3:1. Потом, 16. октобра на истом месту, следи дуел с Јерменијом, коју су Ђоровићеви изабраници победили у Јеревану са 1:0. Обе утакмице почињу у 18 часова, а преносиће их ТВ Арена.


Досадашњи резултати

У досадашњем току квалификација за ЕП, млади репрезентативци Србије остварили су свих осам победа, уз гол разлику од 23:5. Пред тимом који с великим успехом води селектор  Ђоровић редом су падали: Гибралтар 4:0 и 6:0, БЈР Македонија 2:0 и 2:1, Русија 3:2 и 2:1, Аустрија 3:1 и Јерменија 1:0.


„Наравно да желимо да овај циклус квалификација завршимо онако како смо играли читавим њиховим током, дакле новим победама. Смештени смо у нашој старој бази, хотелу “Президент”, а играчи ће тренирати у ФЦ “Вујадин Бошков”“, додао је Смиљанић.

Ђоровић је за наредне сусрете позвао следеће фудбалере - Голмани: Радуновић (Кремонезе), Росић (Младост, Лучани) и Остојић (Спартак ЖК). Одбрана: Ћаласан (Спартак ЖК), В. Јовановић, Гајић (Бордо), Марковић (Партизан), М. Стевановић, Богосавац (Чукарички), Терзић (Ц. звезда) и Машовић (Тренчин). Средина терена: Рачић (Валенсија), Л. Илић (Бреда), Мићин (Удинезе), Ђорђевић (Чукарички), Пантић (Партизан), Денић (Розенборг), Месаровић (Војводина), Ранђеловић (Раднички Ниш), Аyић (Андерлехт) С. Јовановић (Пролетер Нови Сад) и Лутовац (Рад). Напад: Јовић (Ајнтрахт), Златановић (Радник) и Шапоњић (Бенфика).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести